Göteborgs nyaste bar – MayDay

Zamenhof är det nya nöjespalatset i Göteborg. Här ryms tre restauranger under samma tak och från och med i fredags även baren MayDay. Jag ringde upp Leo Lahti för att prata om den nya satsningen!

Annons:

Hallå där Leo Lahti!
– Halloj!
I fredags öppnades ytterligare en bar i det komplex som heter Zamenhof. Vad är det för bar?
– Det är en liten cocktailbar med uteslutande skandinavisk sprit (och öl) där vi siktar på att jobba så hållbart som möjligt. Ingen färsk citrus, så mycket återanvända produkter från resten av Zamenhof som möjligt och en drinklista som roterar varje vecka.
Varför behövs baren?
Det är flera anledningar! Dels vill vi ge våra gäster en unik dryckesupplevelse, dels minska svinnet men också korta ned väntetiderna i våra andra barer i huset.
Till vem riktar sig baren?
Till alla som gillar att ha roligt! Vi gillar att vara så inkluderande som möjligt så oavsett om man vill ha en drink med krusbärsinfuserad akvavit som körts i en centrifug med havremjölk eller en Tuborg och en liten akvavit så kan man komma till oss.
Hur är baren inredd?
Dagtid är baren egentligen ingen bar, utan en liten lunchrestaurang där vi säljer kallpressade juicer och Bowls. Det återspeglas i inredningen, det är mycket ljust trä och luftigt. Raka motsatsen till Stranger egentligen!
Den nya baren heter ju MayDay, vilken drink blev storsäljare under helgen?
Första helgens absoluta favorit blev en drink som vi kallar ”Blandsaft”. Det är gin från Hernö som vi själva smaksatt med hallon och sedan kört i en centrifug tillsammans med mjölk för att göra den mjukare och rundare i smaken. Det skakar vi ihop med citronsyra och ett sockerlag vi gjort på hemkokt blandsaft.
Prisläge
Drinkar: 135 kronor
Glas champagne: Har ej, men 75 kronor glaset för en skånsk cider
Mat: Serverar ingen mat (än!)
Alkoholfri drink: 70 kronor
Zamenhof öppnade i mars, kan du berätta om satsningen med barer och restauranger under samma tak?
I samlingsnamnet Zamenhof ryms tre olika restauranger: Café Gazette, Silver Lining och MayDay.
Café Gazette fokuserar på ”all day drinking and dining” där både mat och dryck tar avstamp i en lite brunchig känsla. Våra storsäljare i den här baren är Bloody Mary, Bellini och en variant på en Grasshopper med cold brew och Branca Menta.
Inne på Silver Lining serverar vi BBQ och baren fokuserar på hantverksöl och enkla groggar. Genom ett samarbete med ett bryggeri har vi lagt fem olika drinkar på fat som vi skjuter ut genom en klassisk läskpistol. Vi har också massa arkadspel och flipper, kort sagt så är Silver Lining Sveriges roligaste bar.
MayDay serverar Bowls och kallpressade juicer, 11-16 varje vardag och från och med nu även cocktails på helgerna.
Nu när trädgårdarna svämmar över med frukt, har du något tips på vad man kan göra av den i drinkväg?
Jag är en sucker för enkelhet, så mitt bästa tips blir världens enklaste grogg: 5 cl iskall Linie Aquavit, massa is och färskpressad äpplejuice!
Till vilken bar på Zamenhof går:
Jag själv = MayDay, man gillar ju att kunna nörda ner sig
Kärleksparet = Café Gazette, perfekt för en dejt så att man kan äta något litet och dricka en Bellini
Kompisgänget = Silver Lining, finns få saker som är bättre än att dricka bra öl och spela flipper.
Leo Lahti

Kontakt

Esperantoplatsen 5, 411 20 Göteborg

031-797 87 50

info@zamenhof.se

zamenhof.se

Öppettider

MÅN-FRE: 11.00 – 01.00
LÖR: 12.00 – 01.00
SÖN: 12.00 – 01.00

Läs mer

Fler artiklar