Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Gnocchi med getost och masa
Skriven av Karoline Nordefors

Gnocchi med getost och masa

Jan Lööv, Chef de cuisine på Omni Hotel i Dallas, USA bjuder denna vecka på underbar gnocchi gjord på majsmjölet masa och getost. En lättlagad rätt som kan serveras med olika tillbehör.

Gnocchi med getost och masa

600 g kokt potatis, mosad

140 g getost, rumstempererad och smulad

225 g masa (majsmjöl som även används till majstortilla)

2 ägg

100 g gröna ärtor (gärna färska)

Parmigiano Reggiano (parmesanost), riven

havssalt

Rör ihop getost och potatis. Smaka av med salt och peppar. Blanda masamjöl och ägg. Blanda potatisröran med masasmeten och knåda till en deg. Använd lite vetemjöl om det blir för kladdigt.

Rulla ut till längder och skär i bitar stora som en enkrona.

Koka upp saltat vatten och blanchera gnocchin, koka i vatten tills de flyter till ytan. Ska de inte användas direkt så ta ur dem från vattnet och låt svalna på en plåt i ett lager. Ringla över lite olivolja. Om du skall servera dem direkt så smält smör i en stekpanna. Lägg gnocchin från vattnet till stekpannan efter att smöret har brynts och låt dem steka på båda sidorna tills krispig och gyllenbruna. Lägg i de gröna ärtorna och lite mer smör.

Lägg de varma gnocchisarna på en tallrik tillsammans med ärtorna, strö över parmesanost och lite flingsalt. Jag serverar dem med bolognesesås.

Smaklig måltid!

Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens Tips

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer