Glögg – hemgjord på svagdricka, kryddor och russin

Min syssling, Veronica Ullatti, är uppväxt i Kiruna och har ett alldeles utomordentligt glöggrecept som hon vill dela med sig. Det tar lite tid, 3-6 veckor, men den får en fantastisk smak och rejäl styrka om den får stå 6 hela veckor.

(Foto: Veronica Ullatti)

Veronicas hemgjorda glögg ca 5 l

5 l svagdricka (15 st 0,33 flaskor)

50 g färsk jäst

2,5 kg socker

5 skalade och skivade potatisar

500 g russin

5 cm färsk ingefära

1 kanelstång

1 påse hel kryddnejlika

1 påse kardemummakärnor

Blanda alla ingredienser i en 10 l hink, rör om och lägg över plastfolie med små hål i. Låt stå 3-6 veckor. Efter 6 veckor intygar Veronica att det är drag i glöggen.

Fler artiklar