Flip med smak av kanelbulle

Barchef Daniel Seehuusen på Avalon hotel i Göteborg har skapat en flip speciellt för Kanelbullens dag. Såklart med smak av just kanelbulle. En drink som du kan dricka på en torsdag utan att behöva tänka på alkoholen, bara en 2:a pusch. Vill du inte göra den själv så besök Daniel i baren imorgon!

Annons:

Flip med smak av kanelbulle

20 ml punsch

30 ml grädde

1 helt ägg

30 ml glutensyrup*

1 stänk cocktailbitter (Fee Whisky Barrel Aged)

Skaka alla ingredienser med is och sila upp i ett kylt glas. Garnera med kanel.

*Glutensyrup

Koka bröd (vitt bröd eller kanelbullar, gärna torra) i vatten i ca 30-45 minuter. Sila genom silduk över natten. Värm upp det smaksatta vattnet och tillsätt 2 delar socker. Mixa den varma glutensyrupen med lika delar brynt smör och smaksätt sedan efter tycke och smak med både kassia och ceylonkanel.

KONTAKT

Daniel Seehuusen, barchef, Avalon Hotel, Göteborg

avalonhotel.se

Mail: bar@avalonhotel.se
Instagram: @Superduperninjan @dannes_drinkar
Avalon öppnade 2007 och har ända sedan dess levererat bra cocktails mitt i centrala Göteborg. Jag har förflutet där sedan 2008 och har jobbat extra de senaste 3 åren. Sedan ½ år tillbaka så jobbar jag som barchef.

Läs mer

Fler artiklar från Karoline Nordefors