Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Det finns några saker som jag får fullständiga cravings efter. Pitepalt och renskav är två klassiska rätter från min mormors kök och dessa fish tacos åt jag för första gången, på nu nerlagda, Little Meats i Göteborg. Krispig utsida och mjäll fisk tillsammans med sötsyrlig lök, krämig koriandermajonnäs och krispiga grönsaker. Helt magiskt!

Annons:

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Fisk

färsk fisk t ex torsk eller kolja, ca 160 g per portion

vetemjöl

ägg

panko

salt och peppar

Skär fisken i valfri storlek. Smaksätt mjölet med salt och peppar.  Rulla fisken i vetemjöl, ägg och slutligen panko. Värm neutral olja i en kastrull och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och salta lite.

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Picklad rödlök

2 rödlökar, tunt skivade

1 dl socker

1/2 dl ättika (12%)

1 dl vatten

Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Koriandermajonnäs

1 ägg, rumsvarm

1 1/2 dl neutral olja, rumsvarm

1 msk dijonsenap

1 lime, saften

1 kruka koriander, stjälkar och blad

salt och peppar

Lägg alla ingredienser i en burk. Sätt stavmixern mot botten och börja mixa. När majonnäsen börjar bildas så lyft stavmixern uppåt. Smaksätt med salt och peppar.

Tillbehör

Tortillabröd

Lime i klyftor

Grönsaker

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Läs mer

Fler artiklar