En go kväll i Göteborg

Vår bartender och göteborgaren Tom Surma har satt ihop en dag och kväll med mat och dryck. Allt för att kunna ge sina bästa tips i hemstaden Göteborg. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Annons:

En go kväll i Göteborg

Eftermiddagsfika

Dagen börjar med att vi möts på underbara Konditori Kampanilen för kaffe och en hallongrotta. Där sitter man trevligt nära Stigbergstorget och man får även ha med sig hund. Bästa bästa!

Lunch

Vi tar en liten promenad ner längs med Stigbergsbacken ner mot Andra Långgatan. På vägen passerar man Andra Långgatans Skivhandel, passa gärna på att titta in och köpa vinyl. Vi köper med en kaffe från Greksson eller Bar Solo och tar spårvagn nummer 11 från Järntorget till Grönsakstorget. Där blir det en liten promenad till Saluhallen för lunch på relativt nya mat- och vinbaren Salut. Där jobbar en av mina bästa vänner Viktor tillsammans med Johan och Markus. Rekommenderar rödbetstartaren, beställ gärna in en extra för den är fantastiskt god.

Kaffe på maten

Efter lunch är det kaffe igen. Då tar vi en promenad över Avenyn och beger oss till Viktors Kaffe på Geijersgatan som serverar hantverkskaffe, bakverk och enkla luncher. Där dricker vi en grym bryggkaffe och hänger i solen.

Fördrink

Efter det så blir vi faktiskt tvungna att (då det är så nära) besöka mitt jobb Restaurang Familjen. Jag älskar detta stället och baren är som min lilla baby. Där tar vi något gott att dricka från vår drinklista och snackar lite med Madde eller Jocke som jobbar. Vi beställer även in en liten råbiff och en pilgrimsmussla bara för att det är så fantastiskt gott!

Efter det rullar vi bort till Drinks 20 där grymma Gustav precis blivit barchef och har ett grymt team. Där hänger vi i hammocken om det är gott väder och dricker något från deras lista. Jag dricker inte alkohol så det blir nog en god lemonad.

Middag

Efter det blir det något litet att äta på grymma Grano. Här serveras grymma smårätter och krispiga pizzor till riktigt schyssta priser!

 

Efter det tar vi oss ner mot KOKA och gottar till det med en 3-rätters. Restaurangen har ambitionen att vara ledande inom modern, västsvensk gastronomi. Här kan du välja mellan tre, fem eller sju rätter som dagligen komponeras utifrån regionens bästa råvaror. Alltid så nöjd och belåten, missa inte denna pärla!

Innan vi lämnar slinker vi snabbt ner runt hörnet ner i källaren på Björns Bar och avslutar middagen med en bit ost och ett passande glas.

Barrunda

Efter det blir det en promenad bort till Zamenhof på Esperantoplatsen. Det här är en fritidsgård för vuxna som har öppet 11:00-01:00 (12:00-01:00 lördagar). Här finns arkadspel, flipper och pingis, olika restauranger och barer. Här tar vi ett snabbt glas och spelar flipper!

 

Nästa stopp blir Barabicu där min vän AJ jobbar. En Pan American Grill med fantastiska cocktails men sedan måste vi skynda oss för vi ska på Mac DeMarco på Pustervik. Sedan 20-talet har de varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv med konsertscen och klubbar. Det finns något på programmet nästan varje dag. Där dricker du Tuborg och Gammeldansk (det är sen gammalt).

Efter konserten rullar vi förbi grymma stället Unity Jazz där det varje onsdag-lördag är livejazz men också restaurang som har ostfondue som signaturrätt.

Vägg i vägg ligger Bar Bruno i en liten lokal med storslagen interiör i klassisk stil. En bar med ”hemmafest”-känsla!

Natten börjar rulla in rejält och vi beger oss till mina goa vänner på Stranger. Baren når du via en omärkt dörr på Kungstorget 14, ring på klockan och vänta på att bli insläppt. I den mörka källaren tronar en lång massiv träbar upp sig, sitt där eller vid några av borden. Här dricker man cocktails och ofta spelar en DJ musik.

Nu är klockan 03.00 och vi tar en taxi hem för att sova. Helt enkelt: En go kväll i Göteborg

Läs mer

Fler artiklar