Dryckesrunda i Norrköping med öl, vin och cocktails

Dryckesrunda i Norrköping med öl, vin och cocktails. Jakob Bravo, bartender på Pig n Hen, tar dig med till de hetaste barerna i Norrköping. Ta dig till den norra staden som i folkmun kallas Peking - NORRKÖPING!

Annons:

Dryckesrunda i Norrköping med öl, vin och cocktails

ASKEN

Vi börjar vår tur på resturang Asken, en riktig pärla som ligger i kvarteret Knäppingsborg.

Här hittar man en riktig schysst drinkmeny med stort fokus på akvavit. Bakom baren hittar vi Andreas Pettersson där han bjuder oss på en variant av ”Mojito” med Nyköpings brännvin som bas. Riktigt smarrig och fräsch med toner av anis. Till Asken tillhör även Burgarbaren som enligt mitt tycke har en av stans bästa burgare. Värt ett besök!

”Lakris Mynta”

Nyköpings brännvin/Lime/Mynta/Socker/Soda

ANIMA

Vi fortsätter turen till nya restaurangen Anima. För alla vinälskare är det här ett GO-TO Spot. Deras vinkammare har en plats för för ca 3000 flaskor som noga valts ut från världens olika hörn. Matmenyn är inspirerad från Medelhavet och även fast jag bara varit där en gång sedan de öppnade för någon vecka sedan känns det redan som en ny favorit.

”And all things nice”

Gin/Chartreuse/Söt Vermouth/Citron/Tellicherry Peppar/Svartvinbär

KNÄPPINGEN

Om man gillar öl får man inte missa Knäppingen Spiseri & Bryggeri för när det kommer till öl och mat kan bröderna Alegria sin sak. Här hittar du ett flertal tappar med deras egna öl, allt från en Mono Loco APA till en Plata o Plomo Porter. Går man upp till tredje våningen får man även en schysst inblick över bryggeriet där själva magin sker. Maträtterna går hand i hand med ölen och de kombinerar smaker från Sydamerika och södra USA.

#100 Pale Ale 4,8% ”deras hundrade batch”

STADSVAKTEN

Oavsett humör har Stadsvakten alltid något bra att erbjuda. Med en härlig blandning mellan lounge och resturangmiljö kommer man alltid in i ett bra vibe. Bakom baren finns ett härligt team med bra dryckeskunskap som är serviceinriktade. Oskar Hammarin skakade ihop en ny drink från menyn och här märks det att de gör drinkar med kärlek.

”Maide’n’Fair”

Tequila/Mezcal/Limoncello/Lime/Jordgubb/Agave

ARBIS

Under en hektisk helg är Arbis ett standardbesök för mig och mina kolleger efter ett jobbpass. Deras nattklubb har en riktig bra loungedel för gött häng men även ett stort dansgolv i mitten av den gamla teaterlokalen. Under sommaren öppnar de upp uteserveringen som har en fin utsikt över Norrköpings industriområde. Det är en kanonmiljö med en superhärlig personalstyrka som ser till att du kommer där ifrån lite gladare än när du kom.

”Tom Collins”

Gin/Citron/Socker/Soda

MUNKEN

Är man trött på att dricka Mariestad och Staropramen och är ute efter något mer spännande så är Munken ett bra alternativ. Här hittar du ett ölsortiment som får smaklökarna att jobba på högvarv.

I kylarna hitta man allt från Suröl till New England IPA och är man inte sugen på en craft beer så är deras källaröl något jag vill rekommendera.

To Øl Mr. Orange och Munkens källaröl

TRÄDGÅRN

Under sommaren är Trädgår’n Norrköpings hetaste mötesplats. Här går det undan i baren och lyser solen får man se till att vara där tidigt för att få någon sittplats. I baren kastas det ut Mojito och Sangria-pitchers i mängder och är du ute efter något mer komplext så löser gänget bakom baren det också.

Trädgår’n kan vara lite svår att hitta för den ovetande då den ligger gömd i en stor innergård omringad av höga hus, men är man i närheten av Gamla torget så är det bara att följa basen och klungorna med folk så kommer du nog att hitta rätt. Här är det alltid ett skönt surr i luften. Den tropiska musiken och den härliga miljön gör att man drömmer sig bort från Norrköping.

”Queens Park Swizzle”

Mörkrom/Lime/Socker/Mynta/Bitters/Soda

Kontakt

Instagram: @jackexo @rnockmar @pignhen

facebook.com/pignhen

facebook.com/jakobbravo

facebook.com/robinnockmar

Site: pignhen.se

FOTO: Danne Villalobos

Läs mer

Fler artiklar