Dirty Baba säsongens grillade tillbehör

Utomhussäsongen har börjat och alla längtar efter att tända grillen. Här Dirty Baba, ett utmärkt grillat tillbehör med aubergine, vitlök och citron av vår egen utomhuskock Fredrik Kämpenberg. Passar till allt grillat, att pensla kött och grönsaker med under grillning och på bröd. Prova redan ikväll!

Annons:

Dirty Baba
2 stora auberginer
2 Solo vitlökar (runda hela vitlökar)
1 citron
1 msk tahini
1 näve persilja
rapsolja
salt
svartpeppar

Fixa en schysst glödbädd. Grilla auberginerna hela runt om tills de är förkolnade på ytan och innanmätet är helt mjukt. Dela citronen och grilla snittytorna tills de fått ordentlig med färg, låt dem ligga kvar på indirekt värme. Låt vitlöken grillas i utkanten av grillgallret med skalet på tills de är mjuka inuti och svarta på utsidan.

Ta auberginen från glöden och låt dem vila 30 minuter minst. Grovhacka under tiden persiljan. Skär av toppen på auberginen och skala vitlöken.

Hacka aubergine och vitlök med kniv, skal och allt, pressa över innanmätet från citronen (ta bort ev kärnor), tahini, salt och peppar. Hacka ihop allt till en grov röra. Blanda i persiljan och smaka av. Ringla över rapsoljan.

Passar till allt grillat, att pensla kött och grönsaker med under grillning och på bröd.

Fredrik Kämpenberg – frilansande kock

Mail: kfkampenberg@hotmail.com

Instagram: @fkampenberg

Sajt: vaxtbaseradvardag.wordpress.com

Kämpenberg Creative Kitchen AB

Tävlingsledare Matverk Närke

Läs mer

Fler artiklar