Cocktail – Thyme 47

I BAREN - Cocktailfilm med Charlotte Halzius - Cocktail Thyme 47 med gin, lingon, citron och honung

Thyme 47 (1 cocktail)

4 cl Monkey 47 gin

2 barskedar lingon (1 barsked = 1 tesked)

3 cl citronjuice

2 cl honung

2 cl äggvita
4 kvistar timjan
Toppa med:
soda
Garnityr:
grafpefruktzest
timjankvist
Dubbelskaka (skaka alla ingredienser utan is och sedan med is). Sila upp i ett highballglas fyllt med is och toppa med sodavatten. Pressa ett grapefruktzest över drinken och garnera med timjankvistar.

INTERVJU

Namn: Charlotte Halzius

Nuvarande arbetsplats: Zink Grill

I din bar, vilken är den mest säljande cocktailen och varför tror du att det är just den?

Den mest säljande cocktailen just nu är ”Fume Colada”.

Det är en mer spritig pina colada som vi röker på bardisken framför gästens ögon i vår specialdesignade rökkupa.

Annons:

Drinken serveras i ett glas format som en ananas och serveras med ananas och kokosflingor.

Om du kunde åka till vilken stad i välden just nu för att dricka cocktails och sprit, vart skulle du åka och varför?

Jag har aldrig någonsin varit i USA, men skulle hemskt gärna vilja åka dit. Någon direkt stad vet jag inte, men antagligen New York eller San Fransisco. Alla som har varit där säger att barerna och drinkarna är fantastiska och de bartenders jag träffat när de varit på besök i Stockholm har varit mycket inspirerande.

Hade dock väldigt gärna velat åka till Cocktailveckan i New Orleans.

Vilken är den mest minnesvärda cocktail du skapat?

Den mest minnesvärda cocktailen jag skapat var tillsammans med Hedda, bästa vän och fd. kollega. Cocktailen ”All Night” skapades inför en tävling som blev en resa i sig. Vi åkte halva Sverige runt för att få inspiration och samtidigt göra en film inför tävlingen. Vi båda tänker ganska lika och vi älskar att äventyra. Väl tillbaka i Stockholm skapade vi tillsammans en fantastisk cocktail som vi satte på första försöket.

 

Cocktailen ”All Night” skapades inför en tävling som blev en resa i sig.

”All Night”

5 cl Absolut Elyx

1 cl Lillet Blanc

1 cl grapefrukt cordial

3 dash peach bitter

Absinte spray ( i glaset)

Rör alla ingredienser utom Absinte i ett rörglas. Spraya cocktailglaset med Absinte och häll i allt. Servera!

Vilka är de nuvarande trenderna som du sett på cocktailscenen och vad tror du kommer framöver?

Jag tror att servicen kommer utvecklas och förbättras mer då bordservering blir mer populärt. Att para ihop cocktails och mat kommer bli allt vanligare och jag ser fram emot att få se någon restaurang ha ett dryckespaket kombinerat till större menyer med cocktails.

Jag ser även att den alkoholfria scenen kommer utvecklas ännu mer.  Man behöver verkligen inte dricka alkohol för att ha en trevlig kväll ute.

Vad har du på gång?

Zink Grill har varit öppet snart en månad efter att ha varit stängt i ett år. Det är många fina stammisar och nyfikna gäster varje dag. Jag jobbar med fantastiska kollegor och det är fullt upp varje dag. Trots allt har Jocke Palm (coolaste kollegan/barchefen) och jag i år valt att ställa upp i det prestigefyllda cocktailkampen på Café Opera. Vi är nu vidare i finalen och jobbar hårt med att ta hem segern. Finalen går av stapeln den 12 April och alla är varmt välkoma att visa sin support!

 

KONTAKT

Instagram: @charlottehalzius

Mail: charlotte.halsius@gmail.com

Länk till sajt: zinkgrill.se

 SE FLER COCKTAILFILMER

Läs mer

Fler artiklar