Cocktail Spring Break med tequila, mezcal och Sriracha salt

Robin Nockmar är bartender på Pig N Hen i Norrköping. Här har han byggt en cocktail med tequila, mezcal och ett smakrikt Sriracha salt. Så enkelt att du kan göra det hemma och servera en fantastisk drink till familj och vänner.

Annons:

Paloman kan vara en av våra ”just nu” mest populära klassiska tequila drinkar. Paloma sägs ha skapats av legendaren Don Javier Delgado Corona, Bar Capita i Tequila, Mexico. Med endast ingredienserna tequila, lime, en grapefruktsoda med namnet Squirt och en härlig saltkant skapade han magi. Till våran nya drinkmeny på Pig N Hen har Robin Nockmar skapat en egen take på den populära drinken.

Spring Break med tequila, mezcal och Sriracha salt

40 ml Tequila Olmeca Altos

10 ml Mezcal San Cosme

20 ml Grenadine

20 ml Lime

Three Cents Pink Grape Soda

Sriracha salt*

Salta glaset och häll samtliga ingredienser i ett glas med is.

*Sriracha salt

Nästan alla älskar Sriracha. Och alla älskar salt. Så att kombinera dessa två är kanske en av de bästa sakerna någonsin. Receptet på Srirachasalt är en super enkel process. Jag menar verkligen, väldigt enkelt och funkar till nästan allt. Vi använder den till våran take på drinken Paloma men saltet funkar väldigt bra även till all typ av mat.

Du behöver:

-Ugn

-Plåt

-Bakplåtspapper eller aluminiumfolie

-Salt

-Sriracha

-Måttsked

-Skål

-Något att röra med

INGREDIENSER:

3 dl salt

5 tsk Sriracha

Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda salt och Sriracha. Sprid i ett jämnt lager på din plåt och sätt i ugnen. Stäng av ugnen och torka i värmen. Processen kan ta 2-3 timmar beroende på hur tjockt ditt lager av salt är. Förvara i en sluten behållare.

Enjoy!

Kontakt

Instagram: @jackexo @rnockmar @pignhen

facebook.com/pignhen

facebook.com/jakobbravo

facebook.com/robinnockmar

Site: pignhen.se

Läs mer

Fler artiklar