Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits

Han är från Sverige med har sedan lång tid bott i Texas, USA. Här bjuder han på ett äkta recept från den amerikanska södern. Flaky Buttery Buttermilk Biscuits, underbara små scones på kärnmjölk som kan avnjutas nybakade till alla måltider.

Denna gång bjuder jag på ett recept på så kallade biscuits.

På många restauranger så får man biscuits istället för bröd till måltiden. Det är ett utav de där riktigt klassiska recepten som går från generation till generation. Ofta är det just det enkla som är så svårt att få rätt.

Biscuits är ju helt fantastiskt när de kommer rätt ur ugnen och fram på bordet.

Det går ju att lägga i ost och jalapeno eller som jag har serverat den här med smör och hallonsylt till frukost. Med ost och jalapeno så blir de perfekta till sommarens BBQ bringa och potatissallad. Det här receptet har bara fyra ingredienser. Det gör det ännu bättre och lättare att göra på morgonen så man har dem rykande färska till frukosten.

Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits

4,7 dl vetemjöl

1,8 dl kärnmjölk (kan ersättas med 2,3 dl mjölk och 1 msk vinäger som rörs ihop, mät upp 1,8 dl)

0.8 msk bakpulver

125 g smör

salt

Sätt ugnen på 230 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Skär smöret (direkt från kylen) i små bitar eller hyvla ner den i mjölblandningen. Knåda i hop. Tillsätt kärnmjölken och knåda med händerna, inte i maskin. Detta är viktigt. Degen ska se kladdig ut och du ska se lite smörbitar här och där. Lägg degen på en bänk och knåda lite till, en minut eller så. Tryck ut degen tills den är ca 0.5 cm tjock, vik över så den blir ca 1 cm hög. Skär eller stansa ca 4 cm runda bitar och lägg på ett smörpapper. Baka i 230 grader tills gyllenbruna. Är det till frukost så pensla med lite honungssmör, är det till middag så pensla med lite baconfett. Kalasgott! De måste ätas varma direkt från ugnen.

TIPS!

Portionera de torra ingredienserna i små påsar så går det snabbt att göra en sats.

Det här är ett riktigt äkta Texasrecept!

Jan Lööv, kock, Texas, Dallas, USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens Tips

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer