Ceviche på sparris, melon och belugalinser

Denna variant tillagas utan fisk och skaldjur. Här leker vi med säsongens primörer såsom sparris och ramslök. Råskurna grönsaker, lime, chili och färsk koriander får fram känslan vi letar efter i en klassisk ceviche.

Annons:

Ceviche på sparris, melon och belugalinser

150 g kokta belugalinser (al dente)

1 silverlök, fint hackad

2 jalapeño eller valfri chili, fint hackad

1 liten honungsmelon, i små bitar

10 gröna sparris, i mindre bitar

5 vit sparris, i mindre bitar

2 tomater, utkärnade och i mindre bitar

15 cm gurka, skalad och i små bitar

3 lime, saft + skal

2 vitlöksklyftor, rivna

½ dl hackad koriander, skuren

5 ramslöksblad, skurna

2 piri piri, smulade

½ dl rapsolja

salt och svartpeppar efter tycke och smak

Skölj linserna noga och koka i dubbel mängd vatten, låt sjuda i 15 min. Viktigt att de inte kokar sönder, man vill behålla crunchet i dom. Hacka lök och jalapeño, Skär melon, sparris, tomat (endast köttet) och gurka i små fina bitar. Ta zest från
lime och pressa över juicen. Riv vitlöksklyftorna, skär koriander och ramslök, smula piri piri och blanda ihop allt med oljan.
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera i ett cocktailglas, en urholkad melon eller varför inte på ett grillat surdegsbröd. Låt fantasin flöda!

KONTAKT

Thomas Österman, krögare Gnesta Strand, Gnesta
Adress: Margaretedalsvägen 4, 646 34  Gnesta
Tel: 076-869 83 91

Läs mer

Fler artiklar