Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor

Pär Stenberg bjuder på en fantastisk vegetarisk rätt med härliga vintergrönsaker. Bakad kålrot med linser, härligt skum på jordärtsskocka, stekta betor och rostad sesam.

Annons:

Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor 4 personer varmrätt

2 kålrötter (800 g)
8 rödbetor
olivolja
salt och peppar
Kålrot
Skala kålroten och olja in den, salta och peppra den måttligt.
Baka den i form med folie på 100 grader tills den känns klar, ca 4 h. Halvera kålrötterna och håll varma.
Betor
Koka betorna tills de är klara. Låt svalna, gnid av skalet och skär upp dem i den storlek du känner passar dig. Vid servering rosta dem i olja, salt och peppar tills du är nöjd.
Linser
2 dl gröna linser (går även bra med svarta eller röda)
Gå efter receptet på förpackningen. Kokas tills de är klara och kyl ner.
Vid servering, fräs upp dem i ketjap manis, svart risvinägerolja, salt och peppar.
Skum på jordärtskocka
1 vitlök, fint hackad
100 gram jordärtsskocka, skalad och hackad
1/2 gul lök, fint hackad
1 dl grönsaksbuljong (gärna hemmagjord)
1 1/2 dl vitt vin
50 g smör
2 dl grädde
1 tsk socker
salt
peppar
Fräs grönsakerna i smöret på medelhög värme. Tillsätt socker och vitt vin. Sjud på låg temperatur i ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ihop. Smaka upp med salt, peppar och eventuell syra. Mixa och skumma.
Sesam
2 tsk sesamfrön
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, passa noga.
Montering
Toppa gärna med lite torkad ramslök och torkat tomatpulver.
Lycka till i det gröna!

KONTAKT

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-2919448

Läs mer

Fler artiklar