Bacardi Legacy Nordic Final 2019 – alla recept

Fyra nordiska bartenders har kvalificerat sig till en av världens största och prestigefyllda cocktailtävlingar, världsfinalen av Bacardí Legacy Global Cocktail Competition. Fyra fantastiska cocktails som alla är enkla och har chansen att bli världsberömda!

Den nordiska delfinalen gick av stapeln på Gamla Riksarkivet i Stockholm i måndags den 11 mars. Svenske Oscar Drigoris blandade drinken Save the Legacy, som juryn föll för.

"Save the Legacy är en cocktail baserad på hållbarhet och tidlöshet. Den innehåller ingredienser som tyvärr oftast kastas bort, som till exempel äppelrester som blir kvar efter att man torkat äppelskivor och sirap gjort på överblivet rödvin. Även coastern som drinken serveras på är gjord av överblivet läder", säger vinnaren Oscar Drigoris.

Annons:

Oscar, som till vardags jobbar på Penny & Bill i Stockholm, kommer att representera Sverige i den globala finalen den 14 maj i Amsterdam, och tävla om att få servera sin cocktail på några av världens mest prestigefyllda barer.

 

Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som kan adderas till de gamla klassikerna. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

Vinnarna från de övriga nordiska länderna:

Tomas Ricciardi (Norge), Mathias Rossie (Finland) och Nicklas Jørgensen (Danmark). Den slutliga vinnaren av den globala finalen av Bacardí Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

RECEPT

Save the Legacy – Oscar Drigoris – Sverige

40 ml Bacardi 8

10 ml Red Port

10 ml Red wine & Apple Syrup

5 ml Amaro

Mist of Chai Tea

Instagram: @save.the.legacy

Kontakt: oscar.drigoris@live.com (+46) 70 4970055

Rubí – Mathias Rossie – Finland

30 ml Bacardi 8

30 ml Bacardi 4

25 ml Luxardo Maraschino Cherry Syrup

25 ml Lemon Juice

3 dsh salt solution 10%

Instagram: @bacardirubi

El Bohemio – Tomas Ricciardi – Norway

40 ml Bacardi Carta Blanca

15 ml Becherovka

10 ml Sugar Syrup

3 dsh Absinthe

30 ml pink grapefruit juice

Instagram: @elbohemio.cocktail

La Luna – Nicklas Jørgensen – Danmark

45 ml Bacardi 8

15 ml Armagnac

15 ml PX Sherry

10 ml Benedictine

Salt and lemon zest

Instagram: @nckls

FOTO: Vilma Ek

Läs mer

Fler artiklar