Ätbara presenter och julklappar

Istället för en blomma kan en burk hemgjord dukkah, apple butter eller bacon jam vara trevligt att ge bort. Har du några timmar över en regnig dag så sno ihop någon av dessa för att själv njuta av eller ge bort som present eller julklapp.

Annons:

Ätbara presenter och julklappar

På torsdag den 28 november är det Thanksgiving, en högtid som firas främst i USA och Canada men också i andra delar av världen. Jan Lööv tipsar om Apple Butter, ett tillbehör av äpplen som passar både som pålägg och middagar med bl a kalkon och fläsk.

apple butter

Jan Lööv har gjort sin variant på dukkah, Texasstyle. En härlig kryddblandning med pekannötter och sumak. Använd den till avokado eller med olivolja till bröd. Det är också gott med avokado och dukkah till rökt lax på rostad brioche. Dukkah passar också att ha på fisk och kyckling, det smakar fantastiskt varhelst man använder den!

Underbar sötsalt bacon jam med en krämig spread på mascarpone och getost smaksatt med svartpeppar. Perfekt på frasig baguette!

Rökt jalapeño relish har hetta, sötma, syra och passar perfekt till hamburgare men även som tillbehör till eller i en köttfärslimpa eller tex mex fajitas. 

Vad passar inte bättre än att mjölksyra sin egen hot sauce. Tobias Andersson har ett enkelt recept som alla klarar av men du behöver sedan vänta 3-4 veckor. Njut av ostron, ägg eller kanske wok med din egen heta sås!

Ätbara presenter och julklappar

Läs mer

Fler artiklar