5 bra nätbutiker för alla barprylar du inte behöver

Hemmabartendern behöver egentligen inte särskilt mycket prylar. Vad vi saknar i talang och utrustning kan vi kompensera med tid. Det står ju trots allt inte fyra led tjockt med gäster på andra sidan diskbänken. Det står ärligt talat ingen alls där. Du är ju faktiskt helt ensam i köket med dina likörer och ditt hemkokta lakritssocker.

Så det där halvdassiga, festligt designade cocktailsetet ni fick i bröllopspresent från kusinerna i Borlänge och en måttsats från IKEA kommer du ganska långt med. Fast vad spelar det för roll? Hemmabartending är en materialsport. Flest shakers vinner. Själv har jag 17 stycken. Och jag har inte stått bakom en riktig bar ens i 10 minuter – men jag skulle kunna utrusta en.

Så här i januari är det ofta mycket månad kvar i slutet av lönen. Men den som är fattig på silver är ofta rik på drömmar. Här kommer därför tips på 5 bra nätbutiker där du kan drömma om samma prylar som riktiga bartenders använder.

grapefruit-sodasugrorsstallgold-shaker

BARKONSULT

Barkonsult är en av Nordens största och äldsta importörer och återförsäljare av barutrustning för proffs och sprit. Spriten får vi dödliga köpa på Systembolaget, men alla prylar, mixers, siraper och läsk och bär går utmärkt att klicka hem. Produktbeskrivningarna i shoppen är en smula kortfattade, eftersom den främst vänder sig till proffs som redan vet vad de vill ha.

Utbudet av glas är mycket stort, varierat och förhållandevis billigt. Shakers finns från 75 kr (plast) till 1800 kr (guldpläterad metall). Och är du sugrörsfetischist har du 58 sorter att välja på.

barmatta

Bra grej: Servicematta för bardisken eller diskbänken. Lysande onödigt för hemmabartendern, men det känns ballt.

seashell

CASK COMPANY

Cask & Co. är en lite mindre och prisbelönad återförsäljare, som drivs ”av bartenders för bartenders”. Webshoppen är lättnavigerad, informativ och anpassad även till amatörer. Här finns det mesta du behöver för att komma igång, till exempel färdiga shaker- och rörset. Men här finns också en hel del kul och udda prylar att sukta efter, som champagnekylare formade som snäckskal, Gusums ananasskålar i mässing och en kolossal shaker på 2 liter.

Cask & Co. har också en fysisk butik på Kammakargatan i Stockholm, där du kan klämma och känna både på grejerna och de trevliga ägarna.

Bra grej: Cancan Pro Juicer – en bänkjuicepress som du inte behöver, men kommer älska.

Annons:

COCKTAIL KINGDOM

Cocktail Kingdom är kanske världens mest kända återförförsäljare av barutrustning. Kreddigt, är ordet för dagen. Här köper du grejer som du ofta hittar på internationella bardiskar med hög svansföring. Sortimentet är noggrant utvalt och inte särskilt billigt. Webshoppen är lätt klicka sig runt i, informativ och alldeles för bra på att sälja på dig mer än du tänkt.

Bra grej: Koriko bostonshakers i metall. Mycket prisvärd och håller hela livet.

PARTYKUNGEN

Du hittar inga prisbelönade bartenders på Partykungen. Här är det korv, ballonger och ansiktsmålning för hela slanten. Men om man drar ut drinkpinnen ur röven en stund och påminner sig om att cocktails inte bara handlar om stamtavla och masterclasses, utan om att ha kul, så finns här en slags avspänd charm i utbud och tilltal. Och om du rotar runt en stund bland blinkande och batteridrivna shakers finns det faktiskt en del prylar här till riktigt bra priser. Shakerseten är kanske inte i toppkvalitet, men gör vad de ska och är en alldeles utmärkt gå-bort-present till en nyinvigd.

Bra grej: Ärligt talat – en blinkande shaker är ju rätt festligt några drinkar in i bjudningen.

ABSINTHES

Ingen hemmabar är komplett utan några absintprylar. Inte för att du kommer ha den gröna fén på besök så ofta – din absintfontän och dina absintglas kommer stå på hyllan för det mesta. Men de hör till det snyggaste och mest romantiska du kan köpa när det kommer till barutrustning. Och de går faktiskt att använda till annat än absintberedning.

En absintfontän är till exempel ett rätt flott alternativ till en vanlig vattenkaraff. Ställ fontänen mitt på bordet och låt gästerna själva fylla på vattenglasen. Vips så har ni något annat att prata om än bostadsrättspriserna.

Bra grej: Absinthepipa.

KONTAKT

Email: niklas(@)soder-reklambyra.se

Instagram: @nick_falk

Twitter: @nickfalk

Läs alla artiklar I BAREN

Läs mer

Fler artiklar