5 bar- och cocktailpoddar för törstiga öron

Med en podd i öronen har du händerna fria att skaka, röra, twista och floata. Här listar vi de 5 bästa cocktailpoddarna just nu.

Annons:

5 bar- och cocktailpoddar för törstiga öron

Lyssna på en cocktail

Cocktailpodden

”Diskuterar cocktails, drinkar, sprit, champagne och allt däromkring”

Cocktailpodden är en svensk samtalspodd med ett renodlat entusiastperspektiv. Här djupdyker man i allt från tikins brokiga historia och historiska barlegender till skämssprit, bästa efterrättsdrinkarna och Midori. Den perfekta förstapodden för den nyblivne cocktailistan med en gedigen katalog på 90 fnissigt nördiga avsnitt. Släpps varje vecka. 

Med eller utan is?

”En podcast om barliv & cocktails”

Sveriges grand old lady bland spritpoddarna. En intervjupodd som sedan 2015 produceras av Jonathan Östblom-Smedje – Nordic Brand Ambassador för Beam Suntory Bourbon på Edrington. Gästas oftast av den svenska bartender- och spriteliten och är en måste-lyssning för den som vill hålla sig ajour om den svenska barscenen.

Life behind Bars

”Allows listeners to be flies on the wall as two of the world’s foremost drinks experts talk about cocktails and spirits”

Life Behind Bars görs av de legendariska cocktailskribenterna Noah Rothbaum och David Wondrich. Ett spränglärt och slingrande samtal om sprithistoria och sprithistorier. På 30 minuter lär du dig allt om konsten att dricka på flygplan och varför det inte finns några fler bortglömda cocktails att upptäcka. Utnämndes 2018 till världens bästa drinkpodcast av Tales of the Cocktail.

The Speakeasy

”Learn from some of the world’s leading experts in mixology, bar history, distillation and brewing about how we enjoy imbibing today.

The Speakeasy släpper sina avsnitt varje onsdag och simmar lugnt i allting som flyter – cocktails, sprit, vin, öl, kaffe och té. Med namnkunniga gäster varieras perspektivet mellan det djupt kunniga och det ytligt entusiastiska. Har en imponerande katalog på 300 entimmesavsnitt.

Bartender at Large

”A love letter to the art of bartending and the world of craft cocktails”

Bartender at Large av prisbelönte bartendern Erick Castro är obligatorisk lyssning för alla som arbetar i barbranschen – och ett tjuvlyssningnöje för alla oss andra. Här intervjuas internationella barstjärnor, spritkreatörer och skribenter om vad som idag driver den moderna cocktailrenässansen. Erick Castro hyser en särskild kärlek till den svenska barscenen och har varit här och gjort avsnitt med bland andra Tjoget och Bartender’s Choice Awards. (Avsnitt 139 och 171.)

KONTAKT

Email: niklas(@)soder-reklambyra.se

Instagram: @nick_falk

Twitter: @nickfalk

Läs alla artiklar I BAREN

5 bar- och cocktailpoddar för törstiga öron

Läs mer

Fler artiklar