48 timmar i Lissabon – restauranger och barer

Jakob Bravo lever just nu livet i Lissabon och ger dig sina bästa tips på restauranger och barer. Häng med!

Annons:

Efter att ha varit sugen på en resa till Lissabon under en längre tid har jag äntligen tagit mig hit. Det blev en positiv upplevelse och en destination jag rekommenderar alla att uppleva.

Här kommer lite tips och bilder från mina senaste 48 timmar

Lissabon ligger på sju olika kullar. Det gör att många av stadens gator är väldigt branta så på med promenadskorna för det är mycket upp och ner. Vill man inte jobba på benmusklerna finns Uber, vanlig taxi, spårvagnar och bussar lättillgängliga.

Dom mysiga och något mystiska gränderna erbjuder proffsig street art, en vacker arkitektur med mycket kakel.

Barer, caféer och restauranger finns i varje hörn. Ett tips är att besöka dom härliga utkiksplatserna och stanna för en liten öl eller något annat törstsläckande.

Tips: Ta ut kontanter. Många butiker, taxibilar och många mindre verksamheter tar endast cash.

Mat- och drinktips

På Av. 24 de Julho 49, hittar man Time Out, ett stor food-court med en stor variation av vad Portugal har att erbjuda. Allt från konserver av hög kvalitet till bläckfisk i ”korvbröd” med smakrika tillbehör.

På Rua de Sao Paulo 200, hittar man Farès. Ett fantastiskt ”hål i väggen” med mat inspirerat fån Mellanöstern och fantastiska cocktails. Vi har ätit runt en del men har redan återkommit hit två gånger och kommer nog bli ett ytterligare besök innan vi åker tillbaka till Sverige. 5/5 poäng, missa inte!

Förutom Vinho Verde, port och madeira som jag rekommenderar alla att dricka medan man är här brukar jag alltid vara på jakt efter guldkornen på cocktailscenen i varje stad.

På R. Ruben A. Leitão 17A hittar man Cinco Lounge. Här drack vi en Negroni Sour med portvin istället för den mer vanliga söta Vermouthen från Italien och södra Frankrike. En annan drink var Smokey and The Marigolds med Zacapa 23, portvin, brandy, rökt med äpple, citron och hickory wood.

På Rua da Boavista 16, hittar man Pistola Y Corazon. Deras livsord är ”We love Tacos, Tequila & we love Mezcal”. Trots väntan, ca 30 min, var det absolut värt det. Och det var just de 30 minutrarna som gjorde allt magiskt. Utanför kan man stå och dricka en Margarita i världsklass eller en liten Mezcal medan man blir bjuden på hemgjorda nachos med het salsa. Stämningen är festlig och brusig precis som jag gillar den och utbudet på agavedestillat gör den inte sämre.

KONTAKT

Instagram: @pigeonstreetnkpg @jackexo @rnockmar @booze.runners

Fb: facebook.com/jakobbravo facebook.com/robinnockmar

Mail: booze.runners@outlook.com

Besök: Pigeon Street, Skolgatan 1, Norrköping

Läs mer

Fler artiklar