Maja Berthas

Maja Berthas

Maja Berthas tog sin sommelierexamen på Restaurangakademien 2001 och har sedan dess varit verksam på många olika sätt inom vin- och chokladbranschen. Hon besöker regelbundet olika delar av världen för att förkovra sig vilket har tagit henne till platser som bland annat Ecuador, Colombia, Trinidad, Venezuela, Madagaskar, Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Sydafrika.

Just nu arbetar hon som frilansskribent för bl.a. tidningen Tara och hon är också författare av två böcker, 'Svensk Chokladbok' samt 'Sydafrika - Ett magiskt vinland'. Hon föreläser på för sommelierstudenter på Restaurangakademien och andra vinutbildningar samt är en aktiv föredragshållare på vinklubbar och företag runt om i Skandinavien. Sedan 2004 är hon marknadschef för Wines of South Africa - Scandinavia och hon anlitas även internationellt för olika former av juryuppdrag, både gällande choklad och vin. Här på Dinvinguide.se kommer hennes fokus ligga på choklad, vin och favoritlandet Sydafrika!

...

Annons:

Majas artiklar