Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Spartips, prissänkta viner på Systembolaget - DinVinguide
Skriven av Magnus Reuterdahl

Spartips, prissänkta viner på Systembolaget

Januari, mörker och kyla och kanske också en månad då decembers överflöd slår tillbaka i plånboken. Trots litet svängrum i plånboken finns det många sätt att hitta bra vin till lägre pris, utan att ge avkall på kvaliteten. Ett sätt är att leta "rea-varor" på Systembolaget. Bolaget brukar hävda att man inte har röda priser men det är en sanning med modifikation, importörerna har rätt att sänka priset på sina varor i beställningssortimentet och det gör de ibland.

Rea är en sorts kampanj där en butik eller butikskedja tillfälligtvis säljer varor extra billigt, en synonym till detta är utförsäljning. Utförsäljning eller rea eller hur man väljer att benämna det – det går att köpa varor billigare än ordinariepris även på Bolaget. Systembolaget själva gör dock ingen reklam för dessa varor. Förr kunde man söka efter dessa viner på bolagets hemsida, nu får du leta själv för hitta dem, till exempel hos oss, hos importörer eller i nyhetsbrev från dessa.

DinVinguide.se har hittat tre bra prissänkta viner att inleda året med

Les Lauzeraies rosé 2014 från Tavel, Rhône, Frankrike (73594) kostar vanligen 109:- men finns nu att köpa för 40:- flaskan. Personligen tycker jag att detta är ett av det bästa rosévinerna på bolaget. Det är också ett vin som tål lagring så var inte rädd för att det har ett drygt år på nacken (aktuell årgång är 2015). Läs mer om på Dinvinguide.se 

[Uppdatering: enligt uppgift är detta vin nu slutsålt!]

rosé

Bourgogne blanc terrior noble 2014 från Frankrike (86890) och producenten Vincent Girardin är en riktigt trevligt vit vardagsbourgogne som tidigare kostat 199:- men nu går att få loss för 170:-. Efter 2016 års skörd kan det vara bra att bygga upp ett förråd då vin från Bourgogne sannolikt kommer sticka uppåt.

Du har väl inte tröttnat på champagne efter de stora helgerna? Går det ens? Ett tredje vin jag inser blivit lite billigare, trots skattehöjning är Diebolt-Vallois blanc de blancs (88914) som gått ned från 389 till 370 kronor. Fredrik Schelin besökte dem för ett tag sedan, läs mer om vinet och vinhuset här.

Champagne Diebolt-Vallois
Husets range

Det finns risk att dessa vinerna tar slut, när du gör din beställning får du information om detta. Priserna kan också ha förändrats över tid, t ex efter att en ny årgång kommit in. Det är inte ovanligt dessa får samma artikelnummer som föregående årgång. Alla tre viner finns via beställningssortimentet.

God fortsättning

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit om vin sedan 2006 och skrivit för DinVinguide.se sedan 2012. Han skriver gärna om viner från Bourgogne, Portugal, Centraleuropa och Georgien samt om baijiu.

Läs mer om Magnus

Läs mer