Matbloggspriset 2016 – De nominerade för Bästa Dryckesblogg

Matbloggspriset skapades 2005 av Christopher Anderton, Mikael Blomqvist och Niclas Sandin. En av kategorierna är Bästa dryckesblogg. Sedan några år tillbaka har Fredrik Schelin och Magnus Reuterdahl, bägge på Dryckeslistan.se, haft hand om denna kategori. Det finns många bra dyckesbloggar på nätet som ger såväl bra tips om viner som information om vinområden, vinmakare och restauranger. Vi rekommenderar att du gör en liten vinbloggssafari - börja med de tre som vi nominerat nedan.

Annons:

Dryckesbloggarna började dyka upp i bloggsfären i början av 2000-talet. Ett par av de som började blogga då var undertecknad och Fredrik Schelin. Det har hänt mycket sedan dessa första stapplande steg. Idag är vi här och sitter med i juryn för Matbloggspriset och kan presentera juryns tre nominerade dryckesbloggar.

Matbloggspriset

Bästa Dryckesblogg 2016, nominerade, Matbloggspriset 2016

Nytt för i år var att vi hade möjlighet att nominera engelskspråkiga bloggar från Sverige. Detta gav oss möjlighet att nominera den kanske mest kända internationella vinbloggen från Sverige; Mad about Madeira. Detta är en blogg med stor spridning, som är internationellt erkänd, som är mycket initierad, har en snygg design och varit aktiv under en längre tid. Det är en blogg som handlar om en ö och dess viner, vill du lära dig mer om Madeira, kolla in denna blogg.

Vinifierat var nominerad redan förra året, det är en blogg som har branschkoppling och är skriven av en av Sveriges mest kända vinmakare. På bloggen blandas det lättsamma med det allvarliga, inläggen är initierade och intressanta samt underhållande. Detta är en blog som blandar det vinösa med vardagsbetraktelser från världen utanför vinets sfär.

En annan vinblogg som har legat i toppen under flera år är Vintomas – Tomas beskriver bloggen som en blogg om vin, framför allt de bättre och mer klassiska. Vi vill tillägga att det är en blogg som också går in på djupet kring frågor om alkoholpolitik och aktuella händelser inom vinsfären. Det är en traditionell vinblogg med långa välskrivna artiklar och med en egen vinkel som alltid gör den aktuell och läsvärd.

Passa på och surfa lite bland dessa vinbloggar och se om du hittar något som ser spännande ut. Du är också välkommen till mässan Stockholm Food and Wine Fair, Älvsjö där vinnaren kommer att presenteras den 10 november, klockan 12.45-13.15. Då kommer vi vara på plats.

Matbloggspriset är uppbyggt på flera kategorier, se dessa och vilka som är nominerade till dem genom att klicka här.

Magnus Reuterdahl

Läs mer


Fler artiklar