Systembolagets småpartier öl – 7:e september

Då var det äntligen dags att skriva igen efter lite pappaledighet och vilket släpp jag kommer tillbaka till! Det bjuds på en härlig blandning av öl-stilar. Vad sägs om en stout med arrak, en romfatlagrad dubbelipa eller årets utgåva av Södvik säsong? Valen är många och här kommer mina favoriter.

Kellerbier – Nils Oscar

Frisk, ren och torr doft med fina inslag av nyklippt gräs, ljust bröd och örter. Smaken är uppfriskande med krispiga vetearomer, ljust bröd, halm, nyklippt gräs, örter och lätta citrustoner. Med en krispig och frisk avslutning.

SB# 11582, Pris 27,9:-

500ml, 5,1%, Lager

Södvik säsong 2018 – Eskilstuna Ölkultur

Kryddig och blommig doft med klassiska saisoninslag av jäst, örter och kryddor. Smaken är fin och tydlig av skumbanan, jäst, korianderfrön, peppar, citruszest och blommiga toner. Avslutet har en mild eftersmak med inslag av örter.

SB# 12416, Pris 35:-

330ml, 6,5% Saison

Sumpin’ Easy Ale – Lagunitas

Söt och fruktig doft, lite som en tropisk juice. Smaken är precis som doften, fruktig med en massa mango, papaya, honungsmelon, passionsfrukt, ananas och grapefrukt. Mot slutet kryper en mild efterbeska in bak på tungan som försvinner snabbt.

SB# 12121, Pris 27,9:-

355ml, 5,7% Pale ale 

Annons:

Past Masters 1981 – Fullers

Maltig och fyllig doft av nötter, sirapslimpa, sockerkaka och kåda. Smaken är mild, rund och len av kåda, sirapslimpa, aprikosmarmelad, tallbarr, honung, sockerkaka och milda toner av apelsinzest. Till slut en mild avslutning med söta inslag.

 

SB# 11592, Pris 39,9:-

500ml, 5,5%, Bitter

Viking tango time – Amager

Tung och kraftig doft av en massa tropiska toner. Smaken är precis vad doften utlovat tung och kraftig av tropiska toner så som ananas, persika, mango, passionsfrukt, papaya och grapefrukt. Mot slutet känner du av all humle då den bränner till lite på tungan innan den lägger sig och ger en fin efterbeska.

SB# 11783, Pris 30,9:-

330ml, 7%, IPA

Barrel runner – Founders

Tydlig doft av rom och het alkohol. Smaken är även den dominant av rom med milda inslag av kåda, ananas, torkad aprikos och citrustoner. Mot slutet hettar alkoholen till i hela munnen och ger en torr avslutning tillsammans med en bra beska. Kan tänka mig att den här ölen blir riktigt spännande efter något års lagring, klart värt att testa lagring.

SB# 12113, Pris 54,9:-

355ml, 11,1%, Dubbel ipa

Swedish Fika Biscotti Break – Poppels/ Evil Twin

Kraftig och fyllig doft av arrak, kaffe, kakao och nötter. Smaken är tydlig och kraftig med kakao, kaffe, arrak, nötter, soja, vanilj och melass. Mot slutet lägger sig en söt och tydlig arrakssmak kvar i munnen.

SB# 12120, Pris 59,9:-

330ml, 12%, Imperial stout

 

Kii – Hunter & Sons/ Dugges

Mild och len doft av mycket kaffe. Smaken är precis som doften, mild, len och fyllig med lyxiga inslag av kaffe men även lite mörk choklad, soja och nötter. Blir en torr kaffe-efterbeska som ligger kvar på hela tungan mot slutet.

SB# 11729, Pris 50:-

330ml, 11%, Imperial stout

Läs mer

Fler artiklar