Systembolagets småpartier öl – 5:e oktober

Ölstilarna är många och även olika. Samtidigt med en riktigt bra variation på smakerna, här kommer mina favoriter.

Mosaic promise – Founders

Fruktig och fräsch doft med tydliga inslag av honungsmelon, mango och citrusfrukter. Smaken är frisk av  nyklippt gräs, mango, ananas och citrus zest. Mot slutet kryper en mild och utdragen beska fram.

SB# 11652, Pris 26,9:-

355ml, 5,5%, Pale ale

Imperial IPA – Fullers

Söt, tung och varm doft av sockerkaka, smörkola, kåda, apelsinmarmelad, peppar och torkad frukt. Smaken är fyllig av söta smaker som sockerkaka och apelsinmarmelad för att sedan gå över till mer av örter och peppar. Det hela avslutas med en skön kryddig pepparsmak som lägger sig kvar i munnen.

SB# 11597, Pris 69,9:-

500ml, 10,5%, Imperial IPA

Thurbo Kaggen – Oppigårds/ Närke

Kraftig med len doft av lakrits, soja, mörk choklad, ek, espresso, melass och lite vanilj. Både smaken och kroppen är väldigt mjuka och fylliga av framförallt espresso, kakao och soja men även lite vanilj och lakrits. Avslutet har aromer av alkohol med torr och lite eldig stil. Den som orkar vänta kan låta den stå ett tag och lugna ner sig lite innan kapsylen lättas.

SB# 12406, Pris 69,9:-

330ml, 13%, Imperial Stout

Annons:

Super cluster mega ale – Lagunitas

Söt och tung doft av papaya, kåda, sockerkaka, ananas och apelsin zest. Smaken är fruktigt söt med inslag sockerkaka och ananas för att sedan avrundas med en bra efterbeska med toner av apelsin och grapefrukt.

SB# 11792, Pris 31,9:-

355ml, 8%, Imperial IPA

Kokostopp – Poppels

Tydlig och dominant doft av just kokostopp! Smaken är även den tydlig av kokos men också mjölkchoklad, vanilj och lite kaffe. Mot slutet lägger sig en söt arom kvar i hela munnen med smak av rostad kokos.

SB# 11630, Pris 69,9:-

355ml, 11%, Imperial Stout

Lavish IPA – Oppigårds

Pigg och frisk doft av apelsinmarmelad, papaya, tallbarr, ananas och en massa citrus. Smaken är precis som doften pigg och fruktig med tropiska inslag. Efterhand blir det en bra efterbeska som ligger kvar ett tag på tungan.

SB# 11595, Pris 25,9:-

330ml, 6,8%, IPA 

 

Banana toffe chocolate – Dugges

Det här doftar som det gamla godiset ”Banana skids”! Smaken är precis lika söt som doften och med tydliga inslag av banana skids men även en massa mjölkchoklad, kokos, vanilj och smörkola. Banansmaken ligger kvar länge i hela munnen mot slutet. Extrem öl som är spännande men kan vara bra att dela med någon då det kan bli väldigt mäktigt att dricka en hel flaska själv.

SB# 11659, Pris 50:-

330ml, 11,5%, Imperial Stout

 

 

Fler artiklar