Systembolagets småpartier öl – 2 februari

Februari månad bjuder på framförallt många mörka och kraftiga pjäser men också lite annat smått och gott.

Big Idjit – Dugges

Kraftig och fyllig doft med inslag av espresso, mörk choklad, melass, ek och lätta toner av soja. Smaken är tjock och fyllig precis som doften med samma härliga inslag av mörk choklad, espresso, ek och melass. Mot slutet blir den lätt alkoholtorr med tydligt inslag av ek och smörkola.

SB# 11602, Pris 59,9:-

330ml, 12%, Imperial Stout

Ramberget – Dugges/ Buxton

Frisk och sträv doft av nyklippt gräs, blommor, citrus och sköna inslag av tropiska frukter. Smaken bjuder på en bra balans mellan det söta fruktiga och besk strävhet som finns med från början till slut. Avslutning har ett fint inslag av citrus och nyklippt gräs.

SB# 11945, Pris 29,9:-

330ml, 7,2%, IPA

 

 

Solstice d’Hiver – Dieu du Ciel

Mild och mjuk doft av tallbarr, kåda, knäck, russin, sirap och torkad aprikos. Smaken är även den mild och mjuk fast med mer framträdande toner av torkad frukt och knäck. Mot slutet hettar alkoholen till lite och ger det hela en torr avslutning med inslag av tallbarr. Perfekt öl att ”glömma” bort i källaren något år.

SB# 11384, Pris 46,9:-

341ml, 10,2%, Barley Wine

Annons:

Chai Yeti – Great Divide

En gammal klassiker med en ny twist! Doften är fyllig och kraftig av klassiska Yeti-toner som mycket rostat, soja, espresso, kakao och rågbröd. Chaikryddorna bidrar bara med en lätt kryddig ton i doften men kommer fram en aning mer i smaken med inslag av kardemumma, kryddnejlika och peppar som snabbt försvinner tillsammans med espresso, kakao, soja och rostade inslag.

SB# 11417, Pris 117,9:-

650ml, 9,5%, Imperial Stout

BHC DIPA – Ska brewing

Sköna fruktiga inslag av ananas, grapefrukt, mango, kåda och tallbarr. Smaken är frisk och ren av mango, ananas och kåda som snabbt går över till en rivig beska med inslag av tallbarr och citrus.

SB# 11807, Pris 34,9:-

355ml, 8%, Dipa

 

Black Chocolate Stout – Brooklyn

En härlig gammal kär klassiker! Doften bjuder på mörk choklad, espresso, lakrits, rågbröd och lätta rostade toner. Smaken är fyllig och fin med mestadels mörk choklad och kaffesmak men även lite lakrits och fudge i bakgrunden. Helt klart en prisvärd Stout som bara mår bra av att lagras.

SB# 11113, Pris 24,9:-

355ml, 10%, Imperial stout

 

Barrel-aged Ten Fidy – Oskar Blues

Kraftig, fyllig och komplex doft av kakao, soja, kokos, espresso, saltlakrits, ek och vanilj. Smaken är fyllig och kraftig precis som doften med tydliga toner av soja, saltlakrits, ek, mörk choklad, kokos och vanilj. Mot slutet ligger det aromer kvar med tydliga bourbontoner tillsammans med soja och lakrits.

SB#11418, Pris 130,9:-

568ml, 12,9%, Imperial stout

Läs mer

Fler artiklar