Systembolagets småpartier öl – 17:e november

Nu är det dags igen för Systembolagets småpartier öl! Det bjuds inte på jättemycket, däremot bjuds det på en bra blandning av olika ölstilar.

Galaxy imperial IPA – Stigberget

Kraftig och tung doft av mango, passionsfrukt, litchi, honungsmelon, nyklippt gräs och en massa blommiga toner. Smaken är även den tung men också frisk och fräsch som en tropisk fruktsallad med extra allt. Mot slutet tar en stadig beska över och bedövar tungan lite lätt på ett härligt sätt.

SB# 11608, Pris 39,9:-

330ml, 8,5%, Imperial IPA

Ocean Wee Heavy – Oceanbryggeriet

Söt och fyllig smak med inslag av nötter, nougat, vanilj, trä, kåda och honung. Smaken är len och mjuk av samma söta inslag som hittades i doften. Det hela avslutas med en lätt nötig eftersmak som ligger kvar i munnen med inslag av vanilj.

SB# 11714, 38:-

330ml, 7,4%, Skotsk Ale

Gulden Draak Brewmaster’s Reserve – Brouverij Van Steenberge

Kryddig och mild doft av jäst, örter, honung, skumbanan, hö, trä, halm, formbröd och peppar. Smaken är frisk av mestadels örter, jäst och honung med milda inslag av peppar och trä. Mot slutet lägger sig en kryddig jästsmak kvar i munnen.

SB# 11631, 134,9:-

750ml, 10,5%, Belgiskt Ale

 

Annons:

Bötet 2016 – Nynäshamns Ångbryggeri

Söt, len och mild av knäck, torkad aprikos, vanilj, honung, russin och nötter. Smaken är precis som doften, söt och len av vanilj, knäck, torkad aprikos och russin. Avslutet skapar en söt hinna munnen med en fin vanilj- och torkad fruktsmak.

SB# 11821, Pris 36:-

250ml, 9,1%, Barley wine

 

Breakfast Stout – Founders

Torr och tydlig doft av kaffe, kakao, rostat havre och milda toner av tjära och vanilj. Smaken är även den torr och sträv av kaffe, kakao och rostade toner som mot slutet går över till en lätt kaffebeska.

SB# 11285, Pris 38,9:-

355ml, 8,3%, Stout

 

Caramel fudge stout BA – Kees

Söt och tung doft av lönnsirap, fudge, vanilj, mörkt muscovadosocker, mjölkchoklad och milda kaffetoner. Smaken är len och nästan lite kladdig av fudge, mjölkchoklad och lönnsirap som ligger kvar länge i hela munnen mot slutet.

SB# 11786, Pris 59,9:-

330ml, 11,5%, Imperial Stout

Schlenkerla Eiche Doppelbock – Brauerei Heller

Tydlig doft av tjära, tobak, nötter, läder, knäck, vanilj och rök. Smaken är precis lagom av allt, inte för rökig och inte för söt, utan allt funkar fint och mot slutet ligger en fin rökig smak kvar på tungan.

SB# 11624, Pris 32,9:-

500ml, 8%, Rök öl

Läs mer

Fler artiklar