Systembolaget småpartier öl – 16 november

Då har det snart gått två veckor sedan senaste småparti-släppet och ännu en gång bjuds det på så mycket bra och spännande öl. Så här kommer några av allt bra som jag kan rekommendera. Läs om Systembolagets småpartier öl.

Stiggy Stardust – Stigberget/ Magic rock

Doften är skönt fruktig med söta inslag. Smaken bjuder på milda och fräscha toner av honungsmelon, mango, passionsfrukt och citrusfrukter. Beskan smyger in på slutet och ligger kvar på tungan.

 

SB# 11744, Pris 45,9:-

440ml, 6,3%, IPA

Brown Shugga – Lagunitas

Söt doft och len av torkad frukt och honung. Smaken är direkt besk och söt med smaker av tallbarr, kåda, knäck, honung och apelsinmarmelad. Efterhand blir det en ganska skarp efterbeska som borde försvinna efter något år i källaren om man nu inte vill ha den med.

SB# 11743, Pris 31,9:-

355ml, 10%, Strong ale

Cinna Moon – Dugges

Kryddig och tydlig doft av kanel och andra kryddor som fyller hela näsan. Smaken bjuder på en bra balans på söta melass- och knäcksmaker tillsammans med kryddig kanel, peppar, kryddnejlika och kakao. Mot slutet tar kanelsmaken över mer och dröjer sig kvar.

SB# 12009, Pris 50:-

330ml, 11,5%, Imperial Stout

 

Annons:

Eiche Doppelbock – Aecht Schlenkerla

Doften är tung av rök, tjära och söta toner. Smaken är grymt bra och balanserad. Aromer av det söta och rökiga med tydliga smaker av tjära, honung, charkuterier, rågbröd, smörkola, torkade nypon och sirap. Det ligger kvar en trevlig eftersmak av rök och tjära i hela munnen mot slutet.

SB# 11322, Pris 35,9:-

500ml, 8%, Dubbelbock

CRUSH CRUSH CRUSH – Dugges

Pigg och uppfriskande doft av en massa citrus och tallbarr. Smaken är riktigt fräsch av en massa citrus men också lite söt ananas. Avslutet har en riktigt frisk efterbeska som ligger kvar länge.

SB# 12111, Pris 35:-

330ml, 8%, Imperial IPA

 

Fellow-SIP IPA – Stone brew/ IMBC/ Buxton / Magic Rock/ North brewing

Doften är fruktig och väldigt söt så det nästan blir lite övermogen frukt över det hela. Smaken bjuder dock på en betydligt piggare smak än doften; här finns det toner av passionsfrukt, citrusfrukter, papaya och blommiga inslag. Mot slutet kommer en torr citrusbeska in som lägger sig bak på tungan.

SB# 12110, Pris 35,9:-

500ml, 7%, IPA

 

India double porter – The kernel

Torr och mäktig doft av kakao och espresso. Smaken är fyllig med en massa härligt nybryggt kaffe. Mot slutet kommer kakaon in mer och ger det hela en torr avslutning av kakao och espresso.

SB# 11749, Pris 44,9:-

330ml, 7,5%, Imperial Porter

Fler artiklar