Annons:

Öl & Whiskymässan Stockholm sammanfattning

Då var det roliga över, efter två trevliga och intressanta helger med mycket god och trevlig öl.

Öl & Whiskymässan är som alltid otroligt trevlig och kul för en öl-nörd. Självklart finns det annat att prova här på mässan men det hinns inte med när det finns ett så stort urval av riktigt bra öl att gå igenom. I år kändes det kanske tämligen lite mindre i vissa montrar men det som fanns höll en hög kvalitet.

Det fanns en massa intressant öl att testa som sagt men det som gjorde störst intryck på mig var bland annat Värmdö Bryggeriets Lussebulle. En imperial stout som klockar in på 12,8%, gjord med russin, saffran och konjak. För den som är såld på julen (som jag är) så kan denna mycket väl vara den perfekta julölen att sippa på en snöig vinterkväll, när du bara vill njuta av livet.

Annons:

Spendrups hade en hel monter för bara Firestone Walker och till alla öl-nördars lycka hade dom Stickee Monkee som är en Belgisk Quad lagrad på bourbonfat. De hade också Parabola som är en imperial stout som även den fått ligga på bourbonfat. Så vem vet, kanske kommer vi att se detta eller något annat intressant på Systembolagets hyllor snart?

Även Fjäderholmarnas bryggeri imponerad med en fatlagrad Mr. Coco och en grym Barley wine vid namn Heavy Fuel. Båda höll hög standard och var riktigt trevliga och till min/er stora glädje kommer vi att få se dom båda på Systembolaget inom en snar framtid.

Det fanns så mycket mer som var riktigt trevligt som bland annat Poppels Beerfest ipa som gjorts för All in’s öl-festival och Närkes Romkaggen! som var en riktigt välbalanserad imperial stout lagrad på romfat. Brill & Co hade även med sig ett gäng färska ipor på kran från Warpigs som alltid är trevligt, Bier & Co med sin uppställning av Thornbridge, Kees och mycket mer som alltid levererar.

Annons:

Här finns mer att läsa om