Annons:

Julöl

För några dagar sedan släpptes julölen på Systembolagets hyllor. Julöl, med det stora urvalet, är det några som verkligen sticker ut ur mängden. Så här kommer några tips på mina favoriter av julöl.

Mysingen Midvinterbrygd – Nynäshamns ångbryggeri

Mild och kryddig doft av läder, nötter, knäck, peppar, tjära, kanel, kryddnejlika och muskotnöt. Med en smak som är mild och mjuk med kryddor som muskotnöt, peppar, knäck, kakao, rågbröd och milda nöttoner. Mot slutet kommer en lätt söt avslutning med milda toner av tjära.

SB# 17732, Pris 32,8:-

500ml, 6%, Old Ale

 

Santa´s Private Reserve – Rouge Ales

Frisk och söt doft av tallbarr, kåda, apelsinmarmelad, formbröd, grapezest och örter. Smaken är omedelbart besk med tydliga inslag av tallbarr och grapefrukt. Även mot slutet ligger beskan kvar länge med samma beska toner av tallbarr och citrusfrukter.

SB# 11360, Pris 24,7:-

355ml, 5%, Amber Ale

 

Anchor Christmas Ale 2017 – Anchor Brewing

Julöl som är söt och kryddig med en doft av russin, muskotnöt, nötter, sirap, svartpeppar och vanilj. Smaken är fyllig och mjuk med kryddiga toner av nötter, russin, plommon, vanilj, svartpeppar och kakao. Mot slutet blir det en fin harmoni av söta julkryddor som ligger kvar i hela munnen.

SB# 11390, Pris 25,8:-

355ml, 6,7%, Ale

Old winter ale – Fullers

Julöl med en mjuk och len doft av torkad aprikos, knäck, formbröd, nötter och kryddor. Smaken är len av samma härliga toner som hittades i doften och mot slutet smyger en mild beska in som försvinner relativt snabbt.

SB# 11640, Pris 27,9:-

500ml, 5,3%, Old Ale

Annons:

Holiday Ale – Lagunitas

Fräsch och fyllig doft med inslag av ananas, tallbarr, fudge, kåda, passionsfrukt och grapefrukt. Smaken är frisk och lagom söt av fudge, tallbarr och en fin blandning av tropiska frukter. Mot slutet tar en kraftig beska över och ligger kvar länge i munnen.

SB# 11312, Pris 26,9:-

355ml, 7,7%, Strong ale 

 

Mocha Marlin winter release – Ballast Point

Sträv och torr doft av espresso, mörk besk choklad, aska, saltlakrits och läder. Smaken är torr och fylld av espresso och mörk choklad men det finns även med toner av soja, lakrits och mörk sirap i bakgrunden. Mot slutet blir det en sträv espressosmak som ligger kvar över tungan.

SB# 11179, Pris 26,5:-

355ml, 6%, Porter

Jöuluöö – Pohjala

Julöl med kraftig och söt doft av vanilj, kaffe, nougat, smörkola, nötter, kakao och lönnsirap. Smaken är fyllig, len och söt av lönnsirap, kakao, kaffe, vanilj och smörkola. Mot slutet ligger en kladdig nougat-, lönnsirap- och kaffesmak kvar över hela tungan.

SB# 17566, Pris 28:-

330ml, 8%, Imperial Porter

Lusse Lelle – Brekeriet

Tydlig och kraftig doft av saffran med lätta citrustoner. Smaken är syrlig och frisk av en massa saffran men även citron, gröna äpplen och jästtoner. Mot slutet ligger en syrlig saffranssmak kvar i hela munnen.

SB# 11248, Pris 27,9:-

300ml, 6,5%, Berliner Weisse

Winter IPA – Sigtuna

Julöl med frisk och fräsch med toner av sirap, limpa, knäck, ananas och tallbarr. Smaken är söt och fräsch av torkad aprikos, nötter, tallbarr, sirap och grapefrukt. Mot slutet kommen en kraftig beska in och lägger sig över hela tungan.

SB# 11319, Pris 22,9:-

330ml, 6%, IPA

Annons:

Här finns mer att läsa om