Annons:

Brouwerij Kees

Brouwerij Kees är ett bryggeri som du kanske har sett på Systembolagets hyllor. Det kanske inte är så ofta men det har oftast varit av bra kvalitet.

Pris

Just för att Kees har levererat bra kvalitetsöl så tackade jag självklart inte nej när jag väl fick chansen att testa lite av deras öl.

Först tar vi lite historia om själva bryggeriet och bryggaren Kees Bubberman som kommer från Holland. Kees Bubberman började sin karriär som nästan alla öl-entusiaster gör som hemmabryggare. Efter en tid fick han jobb som bryggmästare på bryggeriet Emelisse och ledde det till framgång. Sju år senare är Emelisse ett välkänt bryggeri i USA, Skandinavien och även Italien. Vid samma tidpunkt kände Kees att det var dags att starta upp ett eget bryggeri. Han till och med döpte bryggeriet efter sig själv där han kan experimentera bäst han ville, vilket vi fått ta del av i Sverige. Ni kanske minns Kees Caramel Fudge Stout som släpptes för ett tag sedan, som också sålde slut inom loppet av några timmar.

Annons:

Kees Bubberman har även gjort två öl som bara släpptes för några dagar sedan på Systembolaget. Da Hong Pao som är en Barley Wine bryggd med peppar och Raspberry Cream Ale som är precis vad det låter, en cream ale bryggd med hallon.

I beställningssortimentet kan du hitta Kees Pale Ale Citra som är en trevlig och lättdrucken Pale ale.

Pale Ale Citra – Kees

Lätt och mild doft av citruszest, nyklippt gräs, ananas och blommor. Smaken är len och lätt av citrus och milda blommiga toner tillsammans med en mild sötma. Mot slutet lägger sig en behaglig citruszest-beska kvar bak på tungan.

SB# 88213, Pris 33,9:-

330ml, 4,6%, Pale Ale

Session IPA – Kees

Mjuk och fräsch doft av ananas, mango, nyklippt gräs, grapefrukt och papaya. Smaken är frisk och lätt av ananas, mango och grapefrukt. Mot slutet kryper en mild beska in och försvinner efterhand.

Session IPA från Kees finns i utvalda matvarubutiker.

Så med lite tur så kommer nog Kees Bubbermans öl att dyka upp allt oftare på Systembolagets hyllor framöver. Jag kan redan nu avslöja en väldigt rolig nyhet för er som gillade Kees Caramel Fudge Stout. Den fatlagrade versionen kommer som småparti på Systembolaget den 3 november!

Annons:

Här finns mer att läsa om