Jerrys span på Spansk mikrobrygd

En dag sitter några grabbar och tar en stor stark ihop och bestämmer sig för att starta upp ett eget bryggeri för att göra en egen stor stark. Resultatet är Barcelona Beer Company.

Det ska vara ärliga öl med kvalité. Öl värdig den stad man bor i – Barcelona.

Nu har detta äkta hantverksöl från Barcelona nått Sverige. Med ett noggrant urval av de finaste maltsorterna, humle och jäst och naturligtvis utan tillsatser. En viktig faktor är det otroligt friska och rena mineralvattnet från naturreservatet Montseny i Font de Regas.

Den första ölen jag provar från det lilla bryggeriet Barcelona Beer Company heter La Bella Lola på 4% alkohol och beskrivs som en blond ale från Medelhavet vilket jag själv aldrig hört talas om förr. Frisk och fräsch med lite inblandning av vete. Tack och lov inte överhumlad vilket gör det här ölet till en utmärkt törstsläckare och matöl.

Annons:

BIG-BEAR-102x300Nästa öl har jag stora förhoppningar på inan jag provar. En traditionell pale ale med engelsk stil, malt och humle. Ölet motsvarar mina förväntningar. En utmärkt ale att dricka till maten, kanske svensk husmanskost. Den heter Big Bear med 5% alkohol som är precis lagom för dess balans.

Brown beer bottle, back lighted with drops and condensation, showing a white reflection at right side

Ett av bryggeriets spännande öl är en apa (american pale ale) som också känns frisk men utan att vara överhumlad och med en alldeles lagom alkoholhalt på 5%. Smaken är supergod och kan bli ett utmärkt grillöl i sommar. Namnet på ölet är en hyllning från bryggeriet till deras älskade stad, Barcelona.

 

Ett annat öl, Cerdos Voladores, på programmet är en IPA som finns med tre olika etiketter och betydligt hårdare humlad och alkohol på 6%: Smaken är fylld av lite för mycket grapefruktskal för mig men säkert nått för den inbitne IPA-nörden. Lycka till.

Samtliga öl måste privatimporteras på Systembolaget och enklast är det att kontakta Original Brands för information, råd och beställningsnummer etc.   Originalbrands.se  Barcelonabeercompany.com

Fler artiklar