Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
En sommarhälsning - DinVinguide

Det är sommar och till sommaren hör hängmattor, böcker och lata dagar (och givetvis ett och annat glas gott vin).

sommar

För mig blir det dock bara en av de tre samt parentesen, som arkeolog är sommaren högsäsong så semester skjuts framåt mot hösten. Nu är jag knappast ensam om att jobba, monopolet har vridit upp temperaturen och gått ut i fullt kring mot näthandeln, läs mer här och klicka gärna vidare på länkarna för fler åsikter.

Det jag hinner med är att sitta på balkongen med ett glas vin och en bok, lämpligt nog fick jag ett recensionsexemplar Vin – Vinets grunder av Filip Verheyden, Fiona Morrison och Romana Echensperger av översatt av min bloggkollega Andes Öhman, Öhmans mat och vin.

Vin (600x374)

Det här är en trevlig kompanjon för alla vinälskare, i ett lagom format. Den är lagom stor för att inte vara i vägen, men tillräckligt stor – och snygg – för att fungera som en coffeetablebok. Innehållet spänner över hur man dricker vin, vin och mat, vingården, druvorna och hur man gör vin. Kapitlen är förhållandevis korta och kärnfulla, dock sällan riktigt på djupet. Vill man nörda ned sig får man söka andra böcker – men för att lära sig lite mer om den specifika druvan, vad vin är och hur man kan vidga sina vyer är detta en bra bok. På det stora hela en trevlig sommarbok som också räcker över hösten, vintern och våren  😉

Vill du provläsa några kapitel? Bara att klicka på nedanstående länkar!

Vad är vin?VinstockenUngt eller moget vin? och Vin och mat 

En lite med djuplodande recension av boken kommer på min blogg, Magnus Reuterdahls vinblogg Aqua Vitae, i nästa vecka (vecka 29).

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit om vin sedan 2006 och skrivit för DinVinguide.se sedan 2012. Han skriver gärna om viner från Bourgogne, Portugal, Centraleuropa och Georgien samt om baijiu.

Läs mer om Magnus