Vegomässan 2018

Hej och oerhört varmt välkomna till min nya plattform! Från och med nu finns alla mina aptitretande vegorecept här på DryckesListan - vilket känns fantastiskt!

Tiden har som bara farit iväg, och i lördags var det äntligen dags för min kokbok, Veganer äter bara gräs att ha sin release.
Det i samband med Vegomässan som ägde rum på Nacka strandmässa. Sveriges absolut största vegotillställning, också erkänd som vegetarianernas julafton och arrangeras av den ideella djurrättsorganisationen, Djurrättsaliansen vars arbete är minst sagt beundransvärt.

Vegomässan

vegomässan

”Vegomässan är Sveriges ledande mässa där företag och organisationer som arbetar med vegoprodukter eller vegofrågor samlas under samma tak för att skapa en dag där vego är normen.” – Vegomässans hemsida.
Utöver firandet och försäljningen av kokboken passade jag och mitt härliga gäng på att driva en insamling till organisationer vars fokus ligger på en hållbar miljö och/eller djurrätt.
Hela femhundra minitårtor hade bakats, något man fick smaka på mot ett valfritt belopp skänkt till insamlingen. Ni må tro att det hela gick bättre än förväntat!
Exakta summan vi lyckades driva in hade vi tyvärr varken tid till eller möjlighet att dokumentera på plats. Däremot kan jag skriva under på att det var många och mycket generösa summor som skänktes under hela mässdagen.
Till er som deltog vill jag rikta ett stort tack! Tillsammans gör vi skillnad.

Vegomässan


vegomässan tårta


vegomässan

Annons:

Ansiktsmålning i samarbete med Goodforkids.se
Givetvis bjöd vår monter på lite roliga aktiviteter för de yngre besökarna med ekologisk, vegansk och giftfri ansiktsmålning från “Good for kids” (klicka för ekologiska och trygga produkter för ditt barn och dig som förälder) samt möjlighet till att få dekorera sina egna muffins.
Vi fick dessutom besök av ingen mindre än miljöhjälten själv som var där och lekte tillsammans med alla de som stannade vid oss.

vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan vegomässan

Lite senare under dagen gästade jag stora scen med ett föredrag om min väg mot veganism, mitt arbete med matpanelen samt kring min vision om hur vi genom barnen på mest effektiva vis kan förändra den nedåtgående klimattrenden till det bättre.
På plats hade vi dessutom förskolechefen Jenny Tangas som under min tid på förskolan arbetade parallellt med mig, främst genom att stötta och kvalitetssäkra det pedagogiska i verksamheten.

Efteråt fick teamet bakom Happyfoodbypetra äta upp visningstårtan som tack för en helt magisk dag. De valde att dela den med utpasserande mässbesökare som gladeligen högg in trots att vi då saknade både bestick och tallrikar.
Victoria fick en lysande idé att kasta en utav de fyra våningarna mot mig, men som tur nog var jag snabb och uppdraget misslyckades.

Sammanfattningsvis var det den bästa dagen hittills under året. Med det sagt vill jag tacka alla ni som kom och visade uppskattning och support gentemot mitt arbete, ni som deltog vid föreläsningen, Djurrättsalliansen för en fantastisk mässa och alla de fina eldsjälar som arbetade på plats och på så vis möjliggjorde det hela. Tack!

vegomässan

vegomässan

vegomässan

vegomässan

vegomässan

vegomässan

vegomässan

Läs mer


Fler artiklar