Veganskt julbord. Mjuk pepparkaka med creamcheese

VEGANSKT JUBORD UTAN GRÄNSER!

Annons:

Veganskt julbord

Ingredienser

4 dl vetemjöl
3 dl havremjölk
2 dl strösocker
1 rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 påse pepparkakskryddor

Frosting
60 gram växtbaserat smör, rumstempurerat
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g havrebaserad färskost

Till garnityr
Lingon

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser noggrant. Tillsätt resterande och vispa samman till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
3. Häll över smeten i en lämpad form med löstagbara kanter och grädda i ca 15-20 minuter. Låt kakan sedan svalna.
4. Vispa samman alla ingredienser till frostingen och ha över i en spritspåse. Täck toppen av din kaka med frosting och dekorera med lingon.

Fler artiklar