Vegansk smörgåstårta

En klassisk vegansk smörgåstårta är ingen konst! Detta recept är baserat på ingredienser du enkelt finner i en livsmedelsbutik nära dig.

Annons:

Vegansk smörgåstårta

Ingredienser
24 skivor toastbröd
Grönsaker till dekoration

Sk*nklager
200 gram växtbaserad skinka
2 dl havrebaserad creme fraiche
1 1/2 dl äggfri majonnäs
1 dl finhackad persilja
Salt
Svartpeppar

Pastej-lager
300 gram växtbaserad pastej
2 dl havrebaserad creme fraiche
2 dl finhackad smörgåsgurka

Garnering
500 gram havrebaserad färskost
2 dl havrebaserad creme fraiche

Gör såhär:

  1. Skär av kanterna på alla toastbröd. Försök få de så jämnstora som möjligt. Lägg upp 2 brödskivor x 3 brödskivor direkt på det far du vill servera smörgåstårtan på.
  2. Branda samman alla ingredienser för skinklagret och bre över hälften. Därefter lägger du på ytterligare ett lager med bröd utan kanter.
  3. Med hjälp av en elvisp blandar du samman alla ingredienser till pastejlagret. Bre över och upprepa därefter ytterligare en gång med första röran.
  4. Ha på de sista toastbrödsskivorna. Vispa samman all garnering. Täck hela tårtan med detta. Använd en slickepott.

Dekorera nu fritt!

Läs mer

Fler artiklar