Vegansk ostkaka

Vi har tagit fram ett enkelt recept på hur du kan göra en ostkaka helt vegansk! Du kommer bli förbluffad över hur lik orginalet resultatet blir.

 

Annons:

Vegansk ostkaka
Antal: Ca 8-10 portioner

Ingredienser

1 ¾ d mannagryn
12 dl växtbaserad mjölk
4 dl sötmandel
1 dl strösocker
7 bittermandlar
2 dl sojavispgrädde
100 g tofu, naturell
1/2 – 1 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp mjölk tillsammans med socker. Sänk därefter värmen och tillsätt mannagryn. Låt sjuda tills att kornen lösts upp och du fått likt en gröt. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
  3. Skålla mandlar. Finmixa hälften mängd sötmandlar samt alla bittermandlar. Resten av sötmandeln grovhackas. Rör ner detta sedan i gröten och blanda jämnt.
  4. Smula sönder tofu direkt ner i gröten. Se till så att det inte blir förstora bitar men inte heller likt puré.
  5. Vispa upp sojagrädde lätt och poröst i en separat skål. Ha sedan försiktigt ner grötblandning med grädden och vänd tills du fått en jämn smet. Smaka av med salt.
  6. Grädda sedan ostkakan i en lämpad ungsform i ca 50-60 minuter. OBS! Om du upplever att din ostkaka får förmycket färg efter ca halva tiden är ett tips att täcka formen med ungsfolie.
  7. Låt kakan svalna innan servering. Serveras bäst med sojavispgrädde och en bärsylt.

Läs mer

Fler artiklar