Vegansk chokladtårta

Idag har jag hälsat på förskolan! Var SÅ MYSIGT att få gosa och kramas på alla. Som jag saknat dem. Sooooom. Vad gör du i Stockholm? Tänker ni nu. Ja, det är ju nämligen så att min bok far på tryckning i slutet på denna vecka. Så allt som bör göras klart skall alltså göras nu. Listan är galen och den tycks fyllas på för varje sak jag bockar av. Men snart är det mål! På tal om kokboken så är den då som sagt snart HÄR. Eller mer exakt den 9 juni i samband med Vegomässan. Mer info om biljetter osv finner ni i föregående inlägg. Nu ska vi nämligen snacka chokladtårta! Och bilden ni ser ovan är på härliga Greta från då vi fotograferade just kokboken. Sicket charmtroll right? Chokladtårta vi sa. Chokladtårta det var. Bulleribulleribock! Ingredienser

5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 dl kikärtsspad
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2,5 dl sojayoghurt
1,25 dl rapsolja
Några nypor havssalt, flingor

Fyllning
400 g mörk choklad, växtbaserad
3 dl kokosgrädde
30 g växtbaserat smör
kakao för färg

Till spackel
400 g mörk choklad, växtbaserad
3 dl kokosgrädde
30 g växtbaserat smör
kakao för färg

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda samman med alla torringredienser noggrant och sedan ringa över oljan samt yoghurten.

3. Vispa upp kikärtsspad med hjälp av en elvisp samtidigt som du successivt tillsätter sockret. Vispa upp till ett vitt fluff.

4. Vänd ner torrblandningssmeten med kikärtsspadet. Vispa sedan samma tills att du fått en len smet.

5. Bröda en form med löstagbara kanter, ca 20-25 cm i diameter.

6. Grädda i ugnen 30-40 minuter. Håll lite koll med teststicka.
När stickan inte är superkladdig men får yttepyttelite färg tar du ut formen, vänder den upp och ner samt låter den vila.

7. Koka upp kokosgrädde till fyllningen och hacka choklad. Ta sedan kastrullen med kokosgrädde från plattan och rör ner hackad choklad samt smör. Fortsätt tills allt smält pch blivit till en slät och fin chokladsmet.

8. Dela din kakbotten försiktigt i två. Plasta in och ställ undan den ena delen. Den andra låter du vara kvar i formen. Häll därefter på fyllningen och ställ in i frysen cirka 20 minuter, tills dess att tryffeln fått stelnat på sig.
Därefter lägger du på nästa botten och trycker lätt. Låt den nu vila ett par timmar i kylen tills dess att tryffeln helt fått stelna.

9. Upprepa steg sju. Låt den svalna av lite för att sedan spacklas ovanpå tårtan.
Servera med lite bär alternativt växtbaserad glass- mums!

Annons:

Fler artiklar