Vegan sötpotatissallad med saffran och granatäpple

VEGANSKT JUBORD UTAN GRÄNSER! Vegan sötpotatissallad.

Annons:

Vegan sötpotatissallad

Ca 4-6 personer

Ingredienser
4 stora sötpotatisar
2 dl granatäpplekärnor alternativt lingon
1 gul lök
250 gram grönkål
1 påse saffran
Neutral olja
1 msk växtbaserat smör
Flingsalt
Grovmald svartpeppar

Gör såhär:
1. Skiva gul lök tunt och skär fina tärningar av sötpotatissalladen.
2. Ha i generöst med olja i en rymlig stekpanna/wookpanna, växtbaserat smör och saffran. Stek sedan gul lök och sötpotatis på medelsvag värme tills att de blivit mjuka/genomstekta.
3. Hög värmen på stekpannan och tillsätt grönkål (OBS! Se till att du tagit bort stjälkarna och bara tillsätter de gröna bladen).
4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt granatäpple alternative lingon och rör om.

Fler artiklar