Världens bästa kladdkaka

Det här är inte enbart världens bästa veganska kladdkaka utan världens bästa kladdkaka - punkt. Inspirerad av kärleksmumsen blir det den perfekta kombinationen jag härmed erkänner som kärlekskladdkakan.

Annons:

Världens bästa kladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka
150 gram växtbaserat smör
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1.5 dl kaffe
1 dl kakao
½ dl florsocker
½ dl sirap
½ tsk salt

Kristyr
75 gram växtbaserat smör
1 dl kaffe
½ dl kakao (samt extra till att sikta över)
5 dl florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kladdkaka: Smält smör i en rymlig kastrull. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa slät med hjälp av en stavmixer.
Ha över smeten i en lämpad form klädd i bakplåtspapper. Grädda långt nere i ugnen ca 15-25 minuter beroende på önskat resultat.
Låt svalna effektivt i frysen.

3. Kristyr: Smält smör i en rymlig kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slät med hjälp av en stavmixer. Häll rakt ovanpå kladdkakan och sikta över kakao. Låt vila i frysen 30 minuter och sedan servera.

Läs mer

Fler artiklar