Vegansk tacopaj

Okej mina vänner... Här kommer receptet på världens godaste tacopaj någonsin! Om man älskar koriander det vill säga. You're welcome...

Annons:

Vegansk tacopaj

Ingredienser

Pajskal
150 gram växtbaserat smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
2 krm salt

Färsfyllning
400 gram formbar färs
3 vitlöksklyftor
2 tomater
1 röd paprika
1 gul lök
½ dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
1 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk gul curry

Ostlagret
200 gram riven veganost
100 gram spenat
40 gram koriander
1 dl växtbaserad creme fraiche
1 msk citronjuice
½ tsk salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Knåda samman degen till skalet och klä i en lämpad pajform. Stick hål med hjälp av en gaffel över hela botten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

3. Finhacka lök och paprika. Stek på hög temperatur i rapsolja just till att de får lite färg. Sänk temperaturen, tillsätt tomatpure, soja, kryddor, grönsaksbuljong och balsamvinäger. Då kryddorna rostats tärna tomat och tillsätt med pressad vitlök. Stek på ytterligare en aning. Låt svalna.

4. Lägg den formbara färsen i en rymlig bunke. Ha över den rostade kryddblandningen och knåda tills att allt blivit jämnt fördelat.

5. Mixa samman alla ingredienserna till ostlagret.

6. Tryck färsblandningen i botten på pajskalet. Platta ut med hjälp av en sked. Ha sedan över fyllningen till ostlagret och platta till med en sked.

7. Höj temperaturen till 200 grader och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Låt pajen sätta sig genom att få svalna en aning innan servering.
Garnera fritt med nachochips, creme fraiche, färsk koriander och andra tacorelaterade godsaker!

Läs mer

Fler artiklar