Sex on the Cheesecake

En lekfull fushion-dessert där den amerikanska favoriten cheesecake möter drinken Sex on the Beach. Enkel att tillaga inför sommarfesten för mognare smaklökar!

Annons:

Sex on the Cheesecake

Ingredienser

Botten
15 grahamskex (tex digestivekex)
125 g mjölkfritt smör

Fyllning
1 apelsin, zest (skal)
450 g havrebaserad färskost
1 dl havrevispgrädde (100ml)
1 dl gelésocker
1 krm salt

Garnityr
250 g persika
1 dl tranbärsjuice
2 dl gelésocker multi
Körsbär och apelsinfiléer
1 krm salt

Gör så här:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör direkt i botten på en rymlig kastrull under tiden som du:
  3. Krossa digestiven med hjälp av en stavmixer. Obs! Använd en karaff eller smootiehållare för att undvika flygande kaksmulor.
  4. Häll över smulorna i kastrullen med smör och mixa samman återigen.
  5. Tryck i botten på en springform med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 minuter. Låt svalna.
  6. Fyllning: blanda havregrädde, gelésocker, salt och apelsinzest i en kastrull. Låt försiktigt koka upp tills då att alla sockerkristaller smält.
  7. Ha över färskost i en bunke. Tillsätt successivt den varma blandningen samtidigt som du med en elvisp ser till att alltsamman blandas till en jämn och fin smet. Ha över digestivebotten och ställ svalt.
  8. Skär persika i tärningar och släng kärnorna. Koka sönder i en rymlig kastrull. Mixa slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt tranbärsjuice, gelésocker samt salt. Rör om och koka upp tills att sockerkristallerna smält. Ha över fyllningen och placera hela kakan i frysen.
  9. Ca 1 timme före servering: ta fram kakan ur frysen. Värm kanterna och ta försiktigt bort kanterna på din form. Låt tina i ca 30-60 minuter. Garnera med filade apelsiner samt körsbär.

Läs mer

Fler artiklar