F*sh’n chips – vegansk

F*sh'n chips - vegansk? Ja, säger vi! En brittisk klassiker som uppskattas av hela familjen och som fungerar alla dagar i veckan.
Dessutom kan du spara disk genom att återvinna gamla tidningar att använda istället för tallrikar.

Annons:

F*sh’n chips – vegansk

Antal: ca 4 portioner

F*sk
500 gram naturell tofu, fast
1,5 dl vetemjöl
3 msk kikärtsspad
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl öl
½ dl citron, juice
salt
Frityr/-rapsolja

Potatis
1 kg potatis, fast
100 gram växtbaserat smör
Grovmalen svartpeppar
Persilja
Flingsalt

Remouladsås
2 dl havrebaserad creme fraiché
4 msk bostongurka
3 msk växtbaserad majonnäs
3 msk finhackad dill
1 msk hackad persilja
½ msk tomatpuré
½ tsk curry
vitpeppar & salt

Gör såhär:

1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatis i klyftor alternativt tärningar. Placera på en plåt täckt med ugnsfolie. Skär tunna, tunna skivor av smöret och ha över potatisen, Salta och peppra.
Grädda i övre delen av ugnen ca 25 minuter. Avsluta med att garnera dem med persilja.
3. Panerad f*sk: Dela först tofu i två jämnstora delar. Skiva därefter ut dina “f*skfiléer”.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver. Salta och peppra efter smak och tycke. Rör noggrant om. Tillsätt öl succesivt och blanda till en jämn, klumpfri smet.
5. Vispa upp kikärtsspad och citronjuice till ett fast marängsmetsliknande fluff. Vänd sedan ner detta försiktigt i resten av smeten.
6. Hetta upp generöst med frityr/-rapsolja (ca 180 grader) i en tjockbottnad kastrull. Fritera filéerna till dess att de fått en gyllene och fin färg. Placera de i en skål med hushållspapper då de är klara.
7. Remouladsås: Vispa samman alla ingredienser med hjälp av en elvisp.

Läs mer

Fler artiklar