Chokladpudding med hallon

Dubbel chokladpudding är en dessert för den chokladälskande personen likt jag själv. En dessert där mörk choklad möter vit och knyts samman med en syrlig smak av hallon.

Annons:

Dubbel chokladpudding
Antal portioner: ca 6 stycken

Chokladpudding
50 gram mörk choklad
50 gram växtbaserat smör
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl majsmjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt (förstärker chokladsmaken)
1 liter vegansk kaffemjölk (hög fetthalt)
några nypor salt

Vit chokladgrädde samt övrigt
400 ml sojavispgrädde
200 gram vit choklad, mjölkfri
200 gram hallon
2 msk florsocker
Valfri garnityr

Gör så här:

  1. Chokladpudding: Mixa samman alla ingredienser utom smör och choklad direkt i en rymlig kastrull med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och koka sedan upp.
  2. Då det fått puttra ett tag och du upplever att det börjat tjockna: Ta kastrullen från plattan och tillsätt smör samt choklad samtidigt som du rör om. Upplever du att det skär sig kan du ta hjälp av stavmixer igen.
  3. Häll över i ca sex portionsglas. Låt stå kylt tills puddingen stelnat.
  4. Hallonlager: Koka sönder hallon i en kastrull. Det vill säga tills de blivit likt hallonmos. Låt svalna och ha sedan över puddingen. Ställ kylt under nästa steg.
  5. Vit chokladgrädde: Vispa upp grädde tillsammans med florsocker. Smält vit choklad och låt svalna precis så det inte stelnar. Ringla i vit choklad samtidigt som du åter igen elvispar grädden. Då chokladen blivit jämt fördelad med grädden har du över den i portionsglas. Låt vila i kylskåp minst trettio minuter före servering. Garnera fritt!

Läs mer

Fler artiklar