Alla hjärtans dag Semla

I och med att alla hjärtans dag ligger så pass nära in på fettisdagen kan det väl inte passa bättre än med en valentin-semla? Denna fylld med krämig vaniljsås och hallon, toppad av grädde med inslag av kokos

För grundrecept på de perfekta semmelbullarna, klicka HÄR!Ingredienser

Vaniljsås
1 st vaniljstång
2 dl växtbaserad vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1/3 – 1/2 tsk agar agar, beroende på hur fast du vill ha den.
En pust gurkmeja för färg
En lätt nypa salt

Kokosgrädde
1/2 dl kokosflingor
1 pkt sojavispgrädde
1-2 msk florsocker
1 msk kokosgrädde, (enbart det vita fettet)
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk majsstärkelse
1 skvätt citronjuice
1 lätt nypa salt

Gör såhär:

1. Gröp ur vaniljstången och vispa ner med grädde, mjölk samt majsstärkelse i en kastrull.
Ställ sedan på plattan och låt koka upp. Tillsätt agar agar, sänk värmen en aningens och fortsätt att vispa.
Då såsen tjocknat, tillsätt ytterst lite gurkmeja för att få till den rätta färgen.
Låt svalna kyld, helst över natten.
Rör om i såsen då du har vägarna förbi/mellan varven.

2. Skär av locket på semlan och gröp ur lite innehåll. Fyll med vaniljsås och tillsätt hallon.

3. Vispa upp innehållet till grädden tills dess att den blivit riktigt fast i konsistensen.
Det tar längre tid för spjabaserad vispgrädde att bli fast, så ge den tid!
Placera sedan i sprits och spritsa ovanpå vaniljsåsen.
Garnera med pudrat florsocker.

Annons:

Fler artiklar