Vin kräftskivans vän

Det börjar bli tid för årets kräftskivor, inbjudningar dyker upp, man möts av papphattar, kräftprydda servetter och papptallrikar i var och varannan butik.

Vin kräftskivans vän

Den officiella dagen för kräftpremiären infaller den första onsdagen i augusti. Men kräftorna finns numera tillgängliga i butikerna året runt. Annat var det förr – då var det faktiskt en lag som bestämde när kräftorna fick börja fiskas. Lagen försvann 1994 och sedan dess har det varit möjligt att få tag på de populära skaldjuren året om. Augusti månad är trots allt den bästa säsongen för kräftfiske och just därför håller vi våra kräftskivor under denna period. 

Min kräftpremiär begicks i lördags och jag drack en god riesling till. Ja, riesling. Vitt vin alltså. Kräftor kräver inte enbart öl och snaps utan drick det du tycker är gott. För mig är varken öl eller snaps bästa valet. Vitt vin däremot. En frisk riesling eller kanske en alvarinho från Portugal, passar perfekt till de där röda skaldjuren. På kräftskivan äter vi även västerbottenpaj och gott knäckebröd med smakrika ostar. Till det tycker jag vi väljer ett mer fylligt och fetare vitt vin. Förslagsvis ett vin som har lite smöriga inslag.

Nej! Kräftor kräva dessa drycker!
Starta med lite bubbel för att rensa smaklökarna
Vitt vin som matchar kräftorna
En box riesling för de större sällskapen

Annons:

Ett smörigare vitt för tillbehören
Lite inspirationsrecept

Portugisisk aioli

LÄS MER

Koka kräftor

LÄS MER
Koka kräftor

Vin kräftskivans vän

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar