Veckans fredagsrecept Chèvrepaj med päronsallad matchat med mitt vintips

Veckans fredagsrecept Chèvrepaj med päronsallad matchat med mitt vintips presenteras här.

Receptet hittar du här!

Till denna rätt som är driven av ostsmaken i pajen så fokuserar jag på det när jag väljer vintipset.
Chevré går väldigt bra med sauvignon blanc och då har jag två favoritländer att välja mellan och det är Frankrike med sancerre eller Nya Zeeland där man producerar helt fantastiska sauvignon blanc viner.
Detta vin innehåller alla de klassiska tonerna som man kan förvänta sig med fläderblommor, krusbär, krispig citrus och tropisk frukt med inslag av päron som matchar salladen.
I avslutet som är helt torrt hittar jag även viss ton av nässlor samt kryddighet.
Saint Clair Sauvignon Blanc
SB# 6382, Pris 99:-

Vilken härlig kombination, och varför inte till den kommande helgen med vackert väder ute i trädgården:)
Skål och lycka till
//Fredrik

Saint Clair Sauvignon Blanc (nr 6382)
Saint Clair Sauvignon Blanc (nr 6382)
Chèvrepaj med päronsallad  Foto: Ulf Svensson
Chèvrepaj med päronsallad Foto: Ulf Svensson

Fler artiklar