Svalkande rosé i värmen

Vi på DinVinguide.se har under våren skrivit om rosévin. Med en relativt kall vår har det inte varit så aktuellt att njuta det rosa vinet. Nu när värmen är här tänkte vi bjuda på ett par rosa tips du inte får missa.

Svalkande rosé i värmen

I samband med pressningen av druvor låter man skalen macerera, lakas ur, tillsammans med druvsaften tills att önskad färg och smak uppstår. Därefter avlägsnar man skalen och låter druvsaften jäsa klart.
Metoden att blanda rött och vitt vin kallas Taché och är den vanligaste metoden vid framställningen av rosa Champagne. Det är inte generellt tillåtet i Europa att blanda rött och vitt vin till ett rosévin förutom i Champagne.

Grande Recolte 2018

SB# 75286
Pris 129:-

Färgen är läckert laxrosa med vackra klara reflektioner. Grande Recolte har en fint avvägd syra som gör det lämpligt för såväl matbordet som till välkomstdrinken. Vinet är balanserat och har hög syra vilket tilltalade oss. Avslutet är relativt långt och torrt för att vara ett rosévin för sommaren. Efterhand när glaset stått och värmts upp lite grand förnimmer vi en liten pepprighet med apelsinskalsbeska och rödblond grapefrukt. Vi blir än mer övertygade om dess lämplighet till matbordets utsvävningar i sommar.

Annons:

Lily Bollinger:”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås.”

Bollinger Rosé

SB# 7755
Pris 619:-

Det är inte bara James Bond och britterna som gillar Bollinger, utan vi svenskar har även smak för den fylliga brödiga champagnen. I Sverige dricker vi flest flaskor Bollinger i världen beräknat per person, och Bollinger ligger ofta i topp på Systembolagets försäljningslista bland champagner.
Ljus orangerosa färg. Nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat. Smaken är torr, mycket frisk med blodapelsin och nougat.

Läs mer

Fler artiklar