Söndag och tapas

Tapas - läckra smårätter med ursprung i det spanska köket, äts antingen som hel måltid eller tilltugg till drinken. Bjud in på tapas! Plockmat är precis lika gott att äta som förrätt eller mingelmat. Eller varför inte som en hel middag.

Söndag och tapas

Tapas kommer ursprungligen ifrån barkulturen i Spanien där man ville äta något snabbt och enkelt mellan drinkarna. Det mest förekommande tapasen är skivor med olika sorters ost och skinka, friterad fisk och skaldjur i marinad, men  en skål marinerade oliver eller nötter kan räcka som tapas. Även spansk tortilla, friterade calamares, patatas bravas och kroketter är klassiska tapas. Numera äts det tapas i hela världen, smörrebröd är exempel på tapas från Danmark. Cocktailsnittar och eller annan plockmat från världens alla hörn kan vara tapas. Här hittar du recept till din tapassöndag.

Här tipsar vi om plockmat med våra egna recept

Chili-cheesetops/Chilipoppers

LÄS MER

Friterade pinnbröd med nässlor, ramslök och citron

LÄS MER

Annons:

Söndag och tapas

Läs mer om vintips och recept på våra listor. DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och på våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar