Recept på sill-inläggning skapat av årets kock 2012 Klas Lindberg

För ett tag sedan så fick jag en korg med lite godsaker i där bla Klas Lindberg ”Årets kock 2012” hade komponerat en sill-inläggning.
Här tänkte jag bjuda på receptet inför midsommar för dig som vill lägga in sillen själv.
Låt det väl smaka, jag kan lova att den är värd att tillaga.

Den ska stå och dra i två dagar så det är bra om du köper in allt snarast.

Recept på sill-inläggning skapat av årets kock 2012 Klas Lindberg
Sill med Fänkål & Silverlök
lagom för 4 personer

1/2 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
2 msk fänkålsfrön
10 st svartpepparkorn
1 st silverlök, hyvlad i 2mm tunna skivor
50 g fänkål, hyvlad i 2mm tunna skivor
4 urvattnade sillfiléer, skurna i sneda bitar
5 cl Linie aquavit

Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrö, svartpeppar ,lök och fänkål. Låt svalna helt.
Varva sill, fänkål och lök i en glasburk. Häll till sist över lagen och aquavit. Låt stå i kylskåp i 2 dagar innan servering.

Sill med svensk färskpotatis
Sill med svensk färskpotatis
Sillinläggning a la Klas Lindberg "Årets kock 2012"
Sillinläggning a la Klas Lindberg "Årets kock 2012"

Fler artiklar