MJ´s – Malmös nya vattenhål

Granne med Lilla Torg i hjärtat av Malmö hittar man MJ´s. MJ´s är ett hotell som är en bar som är en restaurang som är Malmös nya vattenhål.

MJ´s – Malmös nya vattenhål.
Ett coolt hotell med fokus på mat och dryck.

Mitt första intryck när jag kliver in i lobbyn för tankarna tillbaka till när gamla Lydmar hotell vid humlegården i Stockholm var som bäst. Det här är genialiskt, man möts av en sober känsla och en puls som annars bara kan hittas i de coola kvarteren i världstädernas mest coola stadsdelar. Mängden uppmjukande tyg bidrar till en dämpande ljudkänsla. En bar i guld och marmor inbjuder till att släcka törsten. Man känner sig välkommen och som hemma. Med  personalens bemötande får jag en  känsla av hemma hos vänner. MJ´s – Är Malmös nya vattenhål.

Rummet är smakfullt inrett med luftig känsla, magiskt skön säng och lyxigt badrum. Men det här är inte bara ett hotell. De serverar också god mat med sharing-food koncept. Men det är inte bara en restaurang. I baren serveras även cocktails i världsklass. Men det är inte bara en bar! MJ´s är en urban oas, en unik upplevelse där andra världar och tider blandas med ”just här, just nu”.

I huvudmatsalen, som har flera våningar högt glastak och en grön inredning med fina växter, serveras såväl lyxig hotellfrukost som lunch och middag. Kvällsmenyn består till stor del av vegetariska små- och mellanrätter, ofta anpassade efter säsong. Allt på en hög nivå. Köket leds av  Frida Nilsson som är Skånes idag mest lysande stjärna på den kulinariska himmelen. Frida kom på andra plats i Kockarnas Kamp på TV, erfarenheter från Michelin krogen Gastrologik och OS- och VM silver i Skåne Kulinar.

Nästa gång du befinner dig i Malmö så missa inte att boka din övernattning eller bord i matsalen på MJ´s. Eller kika förbi på ett glas vin eller en cocktail i världsklass och känn på atmosfären. För dig som bor i Malmö, ta gärna en staycation på MJ´s, bara frukosten är värt det. Det kan jag skriva under på.

DinVinguide.se bjuder här nedan på två smakfulla recept i samarbete med MJ´s

Annons:

MJ´s – Malmös nya vattenhål bjuder på Cocktail-recept

Gooseberry

sherry, jordgubbar, krusbär

recept av Marcus Fredriksson, MJS

3,5 cl             Carpano Bianco

3,5 cl             Tio Pepe sherry

1,5 cl              Jordgubbsinfucerad sockerlag

1,5 cl              Färskpressade krusbär

Slå alla ingredienser i ett rörglas fyllt med is, rör cocktailen kall och sila upp i ett fryst coupe glas. Garnera med ex. brudslöja.

MJ´s – Malmös nya vattenhål bjuder på förrätts-recept

Jordgubbar

4 personer
rosépeppar, pistage, gammal mjölkko

recept av Frida Nilsson, MJS

280 g            Oxinnanlår från gammal mjölkko

1 msk            Olivolja av god kvalitet

Salt

1 krm             Rosépeppar, mald

Grovmal eller hacka oxinnanlåret, smaka upp med olivolja, salt och nymald rosépeppar.

16 st              Jordgubbar

1 tsk              Vittvinsvinäger

3 msk            Pistagenötter, gröna från Sicilien

Skölj av jordgubbarna, dela ner i kvartar. Marinera hälften av jordgubbarna i vinägern i ca. 5 minuter.

Grov hacka pistagenötterna.

4 msk            Färskost, gärna från lokalt mindre mejeri ex. Vilhelmdals gårdsmejeri

Salt

3 msk            Rökspån

Lägg färskosten i en liten metallbunke och smaka av med salt.

Tänd på rökspånen i en röklåda och låt ta fyr ordentligt, ställ in metallbunken med färskosten i 5 minuter och stäng locket.

Låt svalna.

Uppläggning:

Lägg ut tartarköttet i botten på tallriken, fördela färskosten i små högar så att man får lite i varje tugga. Fördela både de färska jordgubbarna och de marinerade jordgubbarna jämt över köttet. Strö över pistagenötterna.

Läs mer

Fler artiklar