Matbloggspriset 2013 – Bästa dryckesblogg!

Nu är det dags igen för matbloggspriset, och som jurymedlem och något ansvarig för kategorin bästa dryckesblogg. Tidigare kallad bästa vinblogg, jag Anders Öhman och Magnus Reuterdahl valde att byta ut vin mot dryck då vi anser att det finns så många bra bloggare därute som skriver även om andra drycker.

Jag behöver nu din hjälp med tips om sveriges bästa dryckesblogg 2013, maila mig ditt tips med motivering varför du tycker att just denna dryckesblogg ska vinna 2013.
Maila mig på fredrik.schelin(a)dinvinguide.se

//Fredrik

Här följer pressinfo som gick ut idag:

Matbloggspriset delas ut för åttonde gången i totalt elva kategorier. De tre huvudkategorierna är: Stora Matbloggspriset, Folkets val samt Bästa Dryckesblogg. Prisutdelning hålls i samband med Mitt kök mässan den 7-10 november 2013. På mässan delas även Matbloggsprisets Hedersutmärkelse ut till den matbloggare som har lyft fram andra matbloggare eller bidragit på annat sätt i bloggosfären.

Övriga åtta kategorier där bloggarna kommer att ha chans att vinna är: Bästa Bak & dessertblogg, Bästa podcast, Bästa nykomling, Bästa videoinnehåll, Bästa branschblogg, Bästa foto och Bästa design. Vinnarna kommer att presenteras på webben i samband med prisutdelningen.

Bokbranschen inspireras allt mer av matbloggarna. Flera vinnare av matbloggspriset har haft möjlighet att ge ut böcker. Martin Johansson som vann 2008, Katja Wulf vinnare 2010 och nu senast Karoline Jönsson 2012, aktuell med kokbok nästa år.
– Därför är det extra roligt att förstapriset, för de största kategorierna, är utgivningspaket från BoD – Books on Demand, säger Christopher Anderton, grundare av Matbloggspriset.

– Vi ser fram emot att inspireras av nya mattrender och ge ut några av de allra bästa matbloggarna, säger Maria Bengs, ansvarig för BoD i Sverige. Genom matbloggspriset kommer vi att nå ut till Sveriges främsta matbloggare. Med bokutgivningen har vinnaren möjligheten att få nya läsare. 

Juryn är handplockad med tanke på personer med kompetens inom olika områden som mat, vin, design, reklam och foto. De flesta av jurymedlemmarna är bloggare som själva bloggat om mat och vin under flera år.

– För andra året i rad har både kockarna Paul Svensson och Alexandra Zazzi tackat ja till att medverka i juryarbetet. Något vi är mycket glada över säger Anderton. Då har vi även den professionella delen av branschen representerad.

Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005. Då fanns det ca 20-30 matbloggare. Idag finns flera tusen. Läsarna har visat stort intresse för priset och 2012 nominerades över 300 bloggar i kategorin Folkets val. Antal röster var också större än tidigare år med 15 505 godkända röster. I år räknar Anderton med ett ännu större intresse.

Jury:
Paul Svensson, Pauls kök
Alexandra Zazzi, alexandrazazzi.se, blogg Livsformen
Christopher Anderton, Deluxive State blogg Hej Mat!
Kinna Jonsson, Fiduser Communication blogg Kinnas blogg – Mormors mat
Ylva Vitorovic, VIVA Communication
Fredrik Schelin, Sweden Wineclub, blogg Din Vinguide
Magnus Reuterdahl, blogg Aqua Vitae
Anders Öhman, Gustibus, blogg Öhmans mat och vin
Alice Brax, LRF blogg Brax on Food
Ilva Beretta, Ilva Beretta Photography, blogg Lucullian Delights
Annika Ingemarsson, Smaskens.nu
Per Gamlin, Gamlin och Zeipel

 

Arrangörer:
Deluxive State i samarbete med Mitt Kök mässan.

 

Hashtags i sociala medier:
#matbloggspriset #matblogg2013

På webben:
Matbloggsprisets hemsida

 

Följ matbloggspriset på:
Facebook: Facebook.com/matbloggspriset
Twitter: @twitter
Instagram: @matbloggspriset

 

Kontaktuppgifter:

Matbloggsprisets grundare:
Christopher Anderton, Deluxive statemailto:christopher@deluxive.se
mobil: 072-336 13 13

Marknads- och PR-ansvariga:
Kinna Jonsson, Fiduser Communicationmailto:kinna.jonsson@fiduser.se
mobil: 070-662 09 44

Ylva Vitorovic, VIVA Communicationmailto:ylva.vitorovic@vivacommunication.se
mobil: 070-111 69 21

 

Pressmaterial:
Matbloggspriset – pressmaterial

Hemsida: Matbloggspriset
Mail: christopher@deluxive.se
mobil: 072-336 13 13

Hemsida: Fiduser Communication
Mail: kinna.jonsson@fiduser.se
Mobil: 070-662 09 44

Hemsida: VIVA Communication,
Mail: ylva.vitorovic@vivacommunication.se
Mobil: 070-111 69 21

Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005. Priset grundades av Christopher Anderton, Deluxive State och delas nu ut för åttonde gången på Mitt kökmässan.

Fler artiklar